vrijdag, 29 juli 2011

Glenn koopt een nieuwe gsm en kan daar blijkbaar uitgebreid over schrijven (1)

Ik beken: ik ben een gadgethoer.

Oké, neen, dat is niet waar. Ik heb nog een familielid dat pas écht een gadgethoer is en op elk familiefeestje weer aan de lopende band nieuwe blitse woorden laat vallen zoals daar zijn 'Blackberry' of 'iPhoneapplicatie' als waren ze adempauzes tussen normalere woorden zoals 'worst'. Of 'palindroom'. Of zo. Maar toch.

Anyway. Het kan dus nog altijd erger dan mij, dat is duidelijk. Maar toen ik een nieuwe gsm nodig had en van de daken (nu ja, ons dak (enkel figuurlijk dan (en niemand lette echt op me))) schreeuwde dat ik alle nieuwe snufjes op de gsm's van tegenwoordig niet nodig had maar enkel moest kunnen bellen en sms'en, wel, toen wist ik dat ik eigenlijk aan het liegen was. Ik wist het, maar ik onderdrukte het. We geven van onszelf niet graag toe dat we ook lelijke kantjes hebben, n'est-ce pas? En bovendien wist ik in mijn kleine teen ergens ook al dat meer snufjes gelijkstaan aan meer euries, en zoals ik al zei tegen een ander familielid dat vroeg waarom ik ook niet een maand naar Australië trek zoals mijn zus: mijn activa en passiva liggen niet meteen in de meest gunstige balans.

Al die tegenstrijdigheden ten spijt begaf ik me toch naar een niet nader genoemde winkel waar ze gsm's verkopen. Om te vermijden dat ze me er ook weer een abonnement zouden willen aansmeren door middel van een glad verkoopspraatje waar 69 keer het adjectief 'voordelig' in de vergrotende trap in voorkomt, had ik mijn moeder meegenomen. Een boze blik van haar en ieders ballen krimpen, namelijk. En de vrouwen, zij zwijgen. Toen ik de vorige keer een nieuwe gsm moest gaan kopen (in een voor mijn portemonnee veel te recent verleden) had ik nog mijn zus meegenomen, maar aangezien zij niet over een paar ogen zoals mijn moeder beschikt en ik zelf gewoon een goedgelovige sissy ben, was ik niet enkel met een nieuwe gsm maar ook met een abonnement de winkel weer buitengestapt. Datzelfde abonnement ging dus veel voordeliger uitdraaien dan het altijd opnieuw kopen van een herlaadkaart, zolang ik na zes maanden maar gewoon blablabla en ook wel wat blahblahblah deed. Helaas lagen de kaarten na een half jaar al helemaal anders, waardoor blablabla en blahblahblah niet meer gedaan konden worden en ik ook niet meer onder mijn abonnement uit kon muizen. Dat ontdekte ik dan ook nog eens na eeuwen on hold te zijn gezet door Provider X, en met 'eeuwen' bedoel ik eigenlijk 'lang genoeg om een zeer gewelddadige Pavloviaanse reactie te hebben ontwikkeld bij het horen van het mensonterend irritante wachtmuziekje (FROM HELL GVD!!!)'.

Maar ik dwaal af.

(...)

21:31 Gepost door Yours truly in Over mijzelve | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

spannend... :p

Gepost door: cis | dinsdag, 09 augustus 2011

De commentaren zijn gesloten.