zondag, 12 december 2010

Doe wat minder paranoïde, Glenn

Om de een of andere reden typ ik altijd hoer wanneer dat eigenlijk hoer moet zijn. Ik bedoel hier. Oooh! Aan iedereen die ondertussen al op zijn/haar toetsenbord is gaan kijken hoe dicht de o en de i bij elkaar staan: haha, betrapt! In ieder geval. Ik hoop maar dat er nergens een hoer is blijven hangen in een van de Grote Taken die nu allemaal moeten worden ingeleverd, want (a) MS Word rekent het dus niet als fout, zelfs al wil je eigenlijk hoer (hier) typen, en (b) zelf durf ik tijdens het vele nalezen nog steeds over nochtans aanzienlijke fouten lezen - daar kan je dit blog bijvoorbeeld op nagaan. Hmm. Bovendien denk ik niet dat docenten zo'n taalgebruik erg op prijs stellen, aangezien het niet tot de subject matter behoort. Best nog maar even voor de miljoenste keer 'Zoeken en vervangen' aanklikken, dus.

10:30 Gepost door Yours truly | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

maandag, 06 december 2010

Glenn op vier wielen (zij het voorlopig enkel als passagier)

Er ontspon zich traag maar gestaag een conversatie over autorijden. Meteen gingen er allerlei alarmen af in mijn hoofd en hoorde ik een niet zo stil stemmetje in mijn hoofd gillen dat ik moest vluchten nu ik nog kon. Ik weet niet goed wat nu ook al weer het meest verontrustend was: het feit dat ik een stemmetje in mijn hoofd hoorde, of dat de zoveelste autorijdenconversatie was begonnen. In ieder geval vluchtte ik niet. In plaats daarvan probeerde ik het gesprek gewoon subtiel over een andere, minder autogerichte boeg te gooien. Was er geen trein ontspoord in Lembeek City die ochtend, of zo? Zag ik niet net een vliegend varken voorbij zweven? Was er echt níets anders om over te beginnen praten aan de drank- en koffieautomaten? Ik dacht na.

"Oh man, hoe koud is het wel niet bui..." begon ik, maar omdat we de koude al compleet tot op het bot hadden behandeld tijdens de voorgaande dagen - meestal door middel van een psychologisch en filosofisch onderbouwde "Oooohbrrrr fokking hell it's frrrreezing!" - ging mijn subtiele move de mist in en bleef de conversatie op auto's voort borduren. En ja hoor, voor ik het wist was het weer van dat: we stonden in een cirkel, en iedereen in die cirkel begon praktisch om beurt zijn/haar ervaringen wat betreft het gespreksonderwerp van het moment te delen. Ik herinner me nog hoe een gelijkaardig cirkelgesprek niet zo goed afliep toen we het allemaal over ons liefdesleven moesten hebben, en aangezien ik er meestal niet erg veel beter van afkom wanneer mijn vrienden weer eens over autorijden, theorie doen of praktijk doen en nog zo van die dingen beginnen (best wel vaak dus) begon ik terstond nerveus van het ene been op het andere te wippen. Misschien was ik toch beter gevlucht, hmm.

Vriendin X: "Ja, maar ik heb ook al heel lang geleden mijn theorie gedaan en nog niet mijn praktijk, dus zo erg is dat toch niet."
Vriendin Y: "Wel als mijn theorie binnen een maand vervalt en het dus wel tijd wordt dat ik mijn praktijk ga doen."
Vriendin Z: "Dat versta ik dus niet ... Een maand na mijn achttiende verjaardag had ik al mijn praktijk gedaan, want ik kon echt niet meer langer wachten om te beginnen rijden."
Ik: "..."
Vriendin X: "Huh, en gij Glenn?"

Oh, God. Toen begon het. Nee, hoor, Glenn die heeft nog helemaal niets gedaan. Geen theorie en geen praktijk. Wanneer ik er dan eens aan ging beginnen? Euhm. Ondanks het feit dat het nog nooit een bevredigend antwoord is gebleken probeerde ik me er toch weer met een mysterieus en op diepe toon uitgesproken "Ooit ...?" vanaf te maken, maar ja, ik had wel al kunnen weten dat dit nog meer dan ooit aanleiding zou geven tot verontwaardiging en onbegrip. Oh, dear. De reden waarom ik autorijdenconversaties dus liever vermijd is omdat ik nadien altijd de indruk heb dat ik hopeloos achterop zit, gewoon omdat ik nog niet de moeite heb genomen om een theorie-examen te gaan afleggen (of om überhaupt die theorie al te beginnen leren for that matter). Want, zo lijken zowel mijn HUB-vrienden als mijn vrienden van way back te redeneren: zonder rijbewijs ben je compleet verloren in onze moderne maatschappij. Een sociale paria. Gedoemd om thuis te zitten en treurig vanuit je raam naar andere mensen te kijken die wel kunnen autorijden en wild lachend voorbij scheuren.

Ik: "Ik zal mijn rijbewijs wel halen ... Binnenkort. Voor ik afgestudeerd ben. Binnen een jaar of zo. Maar zelfs al heb ik mijn rijbewijs al van vorige week of zo, dan nog heb ik geen auto. Dus wat ben ik er dan mee?"
Vriendin Y: "Jah ... Maar dan héb je het toch al, hè."

En met dit argument, dat in mijn ogen toch nog steeds de "Ooit ...?" is van de mensen met een rijbewijs als het op mysterie en inhoud aankomt, ging het gesprek over van auto's naar winterbanden en uiteindelijk van winterbanden naar de koude buiten. Ik slaakte een zucht van verlichting en hoopte dat ik het hele autorijdengedoe nu weer even gehad had. Toch tenminste voor een week of twee.

10:38 Gepost door Yours truly in Over mijzelve, School & the gang | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |