woensdag, 07 juli 2010

Glenn loopt blauw (einde)

"Kom jij niet uit Halle?"

Geweldig: ga je weg uit het moeras Halle, dan komt Halle wel naar jou toe. Hmm. Wel ja. Dat hadden ze al de hele avond geweten, dat ik uit Halle kwam. Er werd gelachen. Geschuifeld. En toen ongemakkelijk heen en weer gekeken. There's only so much you can say about Halle, natuurlijk. Toen stapte echter persoon X naar voren, en met 'naar voren' bedoel ik eigenlijk 'in mijn richting'. Er ging een alarm af in mijn hoofd, een alarm dat ook wel bekend staat als het menselijke voorgevoel. Meestal ben ik daar heel goed in, in voorgevoelens, en meestal luister ik er ook wel naar. Dit was duidelijk niet zo'n moment. In plaats daarvan deed ik plots mee aan een one on one die voornamelijk over mijzelve ging. Niet dat ik zo'n egocentrisch persoon ben; ik heb immers een blog, dus kan ik hier wel genoeg over mezelf lullen en dan in het echte leven mijn onverdeelde aandacht aan anderen schenken. Neen, het kwam doordat persoon X alles wat ik zei ofwel 'waw', ofwel 'interessant', ofwel 'geweldig' vond, en zoals mijn cursus psychologie al zei: zulke aanmoedigingen werken nogal stimulerend voor de persoon die 'waw', 'interessant' of 'geweldig' is. (zo stond het er niet letterlijk, maar daar kwam het wel op neer)

"Dit gaat nogal goed, zeg", dacht ik eerst bij mezelf over het gesprek, maar toen begon ik me af te vragen of persoon X nog steeds zo enthousiast zou reageren als ik had verteld dat ik een duister dubbelleven leidt en 's nachts de kost verdien als SM-meester om mijn studies te betalen. Niet dat dat het geval is (een combinatie van de meest sensationele Flairkoppen en mijn eigen perverse geest maken het heel makkelijk om snel zo'n drama te ensceneren etc.), maar het had wel interessant kunnen zijn om zodoende naar X' reactie te peilen. Omdat choqueren echter niet één van de kwaliteiten is waar ik graag mee uitpak, besloot ik dan maar om instead te peilen naar X zelf, en naar waar X zoal uithangt in Halle, wat me best wel, errr, 'interessant' leek - voor het geval de zaken 'waw' en 'geweldig' zouden blijven, weet je wel.

     Dat blijkt echter het moment te zijn geweest waarop X stopte met het gebruik van voorgenoemde drie woorden, al had ik dat eerst zelf nog niet door. Ik ben misschien wel goed met voorgevoelens, maar de meer subtielere aanwijzingen uit mijn omgeving ontgaan me volledig, in die zin dat een situatie als in het filmpje op deze link me niet vreemd is, helaas genoeg. Dus toen X maar weinig warm werd van mijn gemanoeuvreer richting Halle/zichzelf en dan ook achtereenvolgens heel kort tegen vriendin L. begon te praten en ten slotte opeens deed van "Ik ga even naar toilet", waarop persoon Y (degene die had gevraagd of ik niet uit Halle kwam) hetzelfde zei, zag ik daar helemaal geen graten in. Alles was toch 'waw', 'interessant' en 'geweldig', toch? TOCH?!!!

Persoon X bleef echter nogal lang op toilet rondhangen. Idem voor persoon Y. Het toeval wou dat vriendin L. en ik op een plek stonden met een perfect zicht op de ingang van de toiletten, dus konden we de tijd perfect bijhouden. Na een kwartier was er nog niemand te zien. Ik begon ongemakkelijk te glimlachen. Na twintig minuten begon ik op een misschien wel hysterische wijze te glimlachen, vergezeld van een nerveus trekje aan mijn rechteroog. Na nog eens vijf minuten zei vriendin L. dat ze pijn kreeg aan haar voeten.

L.: "Eigenlijk krijg ik nogal pijn aan mijn voeten."
G.: "Ik ook."
L.: "Gaan we anders terug naar mijn kot? Het feestje begint toch nogal doods te worden."
G.: "Ik dacht dat je het nooit zou vragen."

En toen gingen we ervandoor - vriendin L. met zere voeten en ikzelf met schaamrood (of misschien eerder schaambordeaux) op mijn wangen. Hmm.

Conclusie: ja, uitgaan in Leuven is - enige uitschuiver hier en daar niet meegerekend - wel in orde. Maar nee, ik weet niet of ik het op lange termijn zal onthouden vanwege het hipper dan hippe aspect, de cocktails, de hotspots of het feit dat iedereen er iedereen kent en diezelfde iedereen er knap is. Hmmm.

15:06 Gepost door Yours truly in Going out, Over mijzelve, The feeling | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.