dinsdag, 22 juni 2010

Glenn gaat naar een festival

Hou jullie vast aan de takken van de bomen, want er komt binnenkort weer een seizoen aan waar jullie dagelijks en overal mee om de oren geslagen zullen worden, tot jullie het misschien wel kotsbeu zijn. En dan is er nog maar één dag voorbij, pas op. Ik heb het niet over de zomer, want de zomer vinden we allemaal liefst hot en vooral zeer happening. Neen, ik heb het over het festivalseizoen.

Je zal zien: van zodra ook de middelbaarstudentjes hun laatste examen hebben ingediend en zich opnieuw volledig kunnen overgeven aan hun hormonen en het prefix "kei-" zal het eerste festival van start gaan, met het gewoonlijke mediacircus dat daarbij hoort tot gevolg. En daarna nog een festival. En nog één. En nog één. Soms zelfs meerdere tegelijkertijd. En dat de hele zomer lang. Dan beginnen ze in het nieuws, na de sportpraat, te vertellen over welke zanger/zangeres/groep daar of daar heeft opgetreden, hoeveel bezoekers er die dag hun persoonlijke hygiëne hebben opgegeven op één of andere wei en over hoe België toch wel het festivalland bij uitstek is, zeg. Chauvinisme doet het namelijk altijd goed bij het publiek. Hetzelfde liedje in de krant en op de jongerenzenders.

Tot deze zomer kon ik daar tot op zekere hoogte in meegaan, en met een zekere hoogte bedoel ik dan een week of twee. Daarna kwam die hele berichtgeving overal waar je kijkt me de strot uit en wilde ik nog meer dan anders emigreren naar een ander land dan festivalland bij uitstek België. Dat zou wel eens hemels kunnen zijn, dacht ik dan, alvorens weg te zappen, weg te bladeren of snel snel mp3-oortjes boven te vissen in een armzalige poging om aan de festivalgekte te ontsnappen. Aan de andere kant associeerde ik festivals ook altijd met een compleet gebrek aan persoonlijke hygiëne en intieme/persoonlijke ruimte, en als er twee dingen zijn waar ik hysterisch gillend van wegloop, dan zijn het die twee gebreken wel. Dus ja.

     Toch is er een 'maar'. De aandachtige lezer had misschien al het gebruik van de verleden tijd opgemerkt in de vorige alinea. If not: ik heb de verleden tijd gebruikt in de vorige alinea. Dat wil dus zeggen dat er een verandering is opgetreden. En die verandering heet Goldfrapp. Goldfrapp, beste mensen, is mijn all time favoriete groep, en die favoriete groep bracht in maart een nieuw album uit. Bij een nieuw album horen natuurlijk ook optredens, en al het hout vasthouden (zo panisch dat het bijna hout verkrachten werd) van vriendin L. en mijzelve - misschien wel de vurigste Belgische fans van Goldfrapp - wierp zijn vruchten af: ergens begin april werd immers bekend gemaakt dat het toffe muzikale duo in augustus neerdaalt in het minder toffe maar wel heel muzikale (want festivalland bij uitstek etc.) België.

Meerbepaald op Pukkelpop.

Een festival, zowaar.

En aangezien er maar twee acts zijn waarvoor ik mijn vooroordelen ten opzichte van festivals over de haag zou gooien en ik dat zelfs al heb gedaan voor één van hen (Madonna, 11 juli 2009, Werchter) zag ik toch écht niet in waarom ik na vijf jaar noeste adoratie en nul optredens gedurende die lange tijd opnieuw een uitzondering op mijn nonsensregel zou toelaten. Zodoende zal ik me op donderdag 19 augustus een weg proberen te banen naar de eerste rij in het wel heel verre Limburg, met weinig persoonlijke ruimte (maar hopelijk wel met meer persoonlijke hygiëne) tot gevolg. Schpannend!

Roll on, festivalzomer.

Commentaren

Pukkelpop is een héél pak aangenamer dan Rock Werchter (waar ik wel jaarlijks naartoe ga, aangezien ik daar niet super ver van af woon en het dus een erg kleine moeite is). Pukkelpop is eigenlijk het enige festival waar ik écht van hou: het is er een pak minder crowded dan op Rock Werchter, er lopen minder marginalen, er is betere muziek, meer keuze, leukere randactiviteiten, etc.

Zoals de iets hippere jeugd het zou zeggen: it's gonna be phat!

Gepost door: Eikebah | vrijdag, 25 juni 2010

Natuurlijk maakt Goldfrapp niet lang na het posten van dit berich bekend dat ze ook naar de AB komen, hmm. Maar goed, als het echt zo leefbaar is als je beschrijft én *phat* (^^) op de koop toe, dan zal ik het wel nog overleven. Tenzij een leger processierupsen me verslindt, natuurlijk. :aah:

En dan de onvermijdelijke vraag: was Werchter ook dit jaar weer té crowded en té marginaal? Zoiets vermelden ze nl. nooit in de verheerlijkende Vlaamsche pers, dus I'm all ears.

Gepost door: Glenn | maandag, 05 juli 2010

Werchter Oh yes. Ik weet niet of ze mij daar nog terug zien, in dat Vlaamschen dorpje.

Zelden heb ik me vier dagen aan een stuk zo geërgerd. Het zal wellicht ook aan mezelf liggen en de warmte, maar ik ben gewoon niet geïnteresseerd in tienduizend zatte mannen die proberen interessant te zijn maar daar feilloos in falen.

Maar ik ga wellicht wél present zijn op Pukkelpop. Omdat Pukkelpop gewoon zoveel beter is. :)

Gepost door: Eikebah | dinsdag, 06 juli 2010

De commentaren zijn gesloten.