donderdag, 30 april 2009

Glenn wil niet naar het Eiland

(Mijn ma verplichtte me vorige week om een beeje meer te ontspannen. Dus bij deze: een blogbericht. Ik waarschuw wel, als ik er een tijdje ben uitgeweest - zoals, oh ik weet het niet, een maand - durf ik wel eens heel onsamenhangend uit de hoek komen. Of zeer, zéér, ZEER oppervlakkig, maar dat zal meteen duidelijk worden. Ye be warned!)

Ik heb een licht panische obsessie met mijn haar. Ik weet niet of jullie het weten, maar zo gaat dat dus met lelijke mensen als ondergetekende: ze gaan uitzonderlijk veel aandacht beginnen besteden aan een bepaald aspect van hun uiterlijk, zoals hun haar of hun kleding (of gewoon allebei: check), om het niet denderende geheel toch een beetje toonbaar te houden en zodoende een verbanning naar het Lelijkeneiland te vermijden. Moest er toch ook in werkelijkheid zo'n eiland bestaan en niet enkel in mijn duizenden complottheorieën over speciale eilanden waar lelijke mensen, alleenstaande mensen en andere randgevallen naartoe worden gestuurd omdat ze een bedreiging vormen voor de Westerse maatschappij.

Anyway!

Mijn haar dus.

Die panische obsessie zou allemaal geweldig zijn, ware het niet dat mijn aantal bad hairdays een overwegende meerderheid vormen in vergelijking met mijn good hairdays. Vandaar dus het woord 'panisch' in een negatief daglicht. Pruillipjes, bittere krokodillentranen (oké dat niet echt maar ik hou van drama - weet je wel nog als jullie me herinneren) en verslagen kreten als 'Waarom ik?', die gevolgd worden door een knieval en een camera die steeds hoger de lucht ingaat tot je de ruimte inzit waar mijn kreet dan nog steeds weergalmt: ik weet er alles van.

Maandag was weer zo'n dag. Het waaide echt verschrikkelijk hard, en toen ik eindelijk op de trein in Lembeek City geraakte was mijn haar zeker al twaalvenzestig richtingen uitgewaaid. Ik dacht even dat ik me misschien beter onder de trein kon leggen in plaats van op te stappen, maar zoveel invloed moet je kapsel natuurlijk ook weer niet hebben op je leven. Bij gebrek aan beter besloot ik dan maar om onder de dichtsbijzijnde tunnel het raam in te kijken en mijn handen als kam te gebruiken. Which never really works, maar hoge nood etc.! In de korte tunnel in Halle maakte ik echter net een playlist op mijn iPod. En voor het grootste deel van de tunnel tussen Brussel Kappellekerk en Brussel Noord ging ik helemaal op in een nummer van de immer geweldige Martha Wainwright, aargh!, waardoor er maar twee meter tunnel meer overbleef doch nog enkele eeuwen bad hairdays.

Ik ging naar school. Moest me echter nog drie uur in het openbaar begeven, wat me deed concluderen dat Brussel Noord een stinkend gat is. Oh wacht, ik had het over de haarconclusie, ehm: ik concludeerde dat het afzagen van mijn hoofd geen optie was, al had één van de pimps in de buurt het waarschijnlijk wel gedaan als ik met een twenty'tje had staan zwaaien. De bittere pil dan maar, vergezeld van een lage klokslag, 'Conquest of Paradise' van Vangelis en andere dingen die altijd gebeuren als je iets groots gaat doen. Of misschien enkel bij mij, ik weet niet.

Ik wandelde het klaslokaal binnen. Klampte me vast aan een vriendin.

Ik ging van: "OhmyGod worst hairday ever zeg" gevolgd door een afstotelijk lachje waarvan ik niet moet vergeten het in de toekomst naar de diepste krochten van mijn strottenhoofd te verbannen.

Maar zij antwoordde enkel: "Ik zie nochtans geen verschil."

En toen viel ik een klein beetje dood, zeg.

 

Oppervlakkig dus.
Wat hopelijk een beetje werd afgebogen werd
door my good friend sarcasme. Hmm hmm.

Commentaren

nooit aan gedacht... om het heel kort te scheren... staat wel op vandaag hé. En de tunnels hoeven dan niet meer de ruiten als spiegels te laten fungeren... tenzij om de schedel nog wat op te boenen...
dat zou pas metamorfose zijn ;-) en leuke reacties uitlokken bij leuke vriendinnen... :D

Gepost door: cis | vrijdag, 01 mei 2009

awel eerst en vooral: de bloemekes in den bos zijn finito, ge gaat er ni veel meer van genieten. Volgend jaar er wa vroeger aan denken he Mister G!!! Gnah.
Haaha, 't zou kunnen dat ge Britt in Halle ofzo op den trein ziet stappen naar 't Noord, maar ik denk niet da ge op dezelfde campus zit, zij gaat naar die nieuwe campus aan de City2 (terranova) waar de paramedici zitten. ma bon, 't zo kunnen dat ge mekaar nog eens tegen 't lijf loopt. Ge kunt haar bvb redden als ze geambeteerd wordt in 't Noord door 1 of andere kwispel :p

Gepost door: Blah | zaterdag, 02 mei 2009

warhoofd of snel de afzichtelijke wc's van Brussel Noord induiken, 40 cent betalen voor een spiegel, wat water...en redden wat er te redden valt...en ondertussen hopen om gespaard te blijven van al te vreemde personen die daar met al te vreemde bedoelingen rondjes draaien in de toiletten... :) ... om tien minuten later te beseffen dat het ALTIJD hard waait in de omgeving van Brussel Noord en dat alle inspanningen voor niets waren :)... mja, ik heb ook wel eens een bad hairday ...
hej maar, op dat zijdelingse fotootje in half kikkerperspectief ziet je haar er best wel goed uit, ik zou je zeker nooit verbannen naar dat eiland ... :) Of het moest het mijne zijn
studeer je ook in Brussel?Gepost door: staralfur | zondag, 03 mei 2009

@ staralfur Yep, aan de scheune HUB, één en al taalkundigheid en Brussel Noordheid.
Jij ook misschien?

Gepost door: Glenn | dinsdag, 05 mei 2009

@ glenn vervang de H door een V, en de grijze noordwijk door een groene campus (met nog altijd grijze gebouwen...)
en hoe bevalt de chaos van brussel je? al vele mooie verborgen plekjes ontdekt in de stad of wijk je nog niet al te vaak af van het traject noord - hub....?

Gepost door: staralfur | woensdag, 06 mei 2009

Bwa, alles waar Konings- voor staat kon me tot nu toe zeer bekoren, en het verborgen parkje in de buurt, meer naar St.Lukas toe, is wel leuk. Verder is het centrum ook de moeite waard, zelfs voor Brussel. Maar dit zijn overdag impressies, als het donker is zou ik op al die plekken nooit zonder vijd bodyguards betreden denk ik, haha!

Wat jij?

Gepost door: Glenn | donderdag, 07 mei 2009

@ glennnn weet je, niet zo heel ver van st lucas, richting barricadeplein ligt een gezellig pleintje met enkele terrasjes onder de bomenrijen, met nog niet zo heel veel fantasie waan je, je er op een warme zomeravond/nacht in parijse sferen... en ik heb er nog nooit bodyguards nodig gehad hoor :) ...
en onder die bomen ben je ook wat beschermd tegen de wind (remember the bad hairdays...)
en vroeger had je op het rouppeplein (richting zuid) een Cubaanse bar met de beste Mojito ever...
mail me maar eens mocht je zin hebben, of niet weten wat gedaan...want ik kan voor het ogenblik geen vraag bedenken om mn berichtje mee af te ronden...en anders verdwijn je mss in het wereldwijde web...en ik lees je wel graag :)

Gepost door: staralfur | vrijdag, 08 mei 2009

Hmm... misschien had die vriendin een bad-eyes-day? :-)))
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | vrijdag, 08 mei 2009

hard aan het blokken ? :)
staralfur

Gepost door: staralfur@live.be | donderdag, 14 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.