donderdag, 19 februari 2009

Glenn, 19 and fabulous.

Ik was echt een verschrikkelijk onhandelbare foetus, embryo, ongeboren kind of hoe noem je het. Ongeveer vier maanden voor ik uitgerekend was, op oudejaar 1989, ging mijn ma naar toilet. Which wouldn't be a big deal als ze niet net op dat moment weeên kreeg, i.e. veel te vroeg. Daar zat ik dus achter, want voor zover ik weet zat er verder niemand te groeien in haar uterus. Iedereen ongerust natuurlijk: ging de kleine Glenn/Yasmine (die laatste voor als ik een chick was geweest) ooit eerste stappen kunnen zetten? Zouden de dokters de bevalling kunnen afremmen? 1990 kwam, gelukkig nieuwjaar etc., maar in plaats van champagne te zuipen en lallend in mekaars armen te vallen waren familie en vrienden en masse ongerust over moeder en ongeboren kind. Ik kan nogal eens sfeer scheppen als ik wil, je ziet het.

De dokters wisten gelukkig wat ze deden, en eventuele rampen konden vermeden worden. De downside was echter wel dat mijn ma tot aan de bevalling in het ziekenhuis moest blijven en moest platliggen. De tijd dodend met, nu ja, platliggen. En ook nog wat bezoek, afleveringen van Dallas, het wegmoffelen van paniek over het ongeboren kind en, oh!, voedselsmokkel. Op vrijdag stond er immers zwarte pens op het menu in het ziekenhuis, en aangezien mijn ma daar helemaal niet van moet weten bracht één van haar tantes spaghetti mee (in Tupperware. Madness!) en gaf mijn pa de zwarte pens aan onze toen nog levedig kwispelende hond. Allemaal terwijl ik veilig binnen bleef en vredig groeide.

Dat ging een maand en negentien dagen goed. Maar toen kwamen er weer weeën, nu ongeveer twee maanden voor de datum waarop ik was uitgerekend, en dit keer van het soort dat niet meer te stoppen was - peut peut, code red, code red! Rond vier uur in de namiddag kwam ik ter wereld, de possibility van een Yasmine outrulend, maar wel als een prematuur lichtgewicht. In Halle hadden ze toen nog niet de juiste middelen om met premauurtjes om te gaan, dus kwam er speciaal voor mij een ambulance om me naar het ziekenhuis van Jette te voeren, waar ik eventjes bijna dood was en wéér voor paniek zorgde. Zoals jullie echter al een dikke drie jaar kunnen lezen haalde ik het toen duidelijk van Pietje met de zeis, zodanig dat ik drie maanden later naar huis mocht. Eind goed al goed dus!

Maar anyhoo, dit compleet overbodige verhaal dient eigenlijk gewoon om te komen tot de kern van het bericht: you know, dat van die tweede weeën, degene die niet meer af te remmen waren, en dat van dat geboren worden en zo? Dat is vandaag alweer negentien jaar geleden zeg!

Hiep hiep hoera!

Commentaren

hiep hiep hiep hoeraaa Wij lazen net dat je jarig bent dus komen wij je een héél gelukkige verjaardag wensen ! En je hebt geluk we konden ons vroutje net op tijd tegen houden om te zingen of er was weer last van burenoverlast :-)

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | donderdag, 19 februari 2009

Zoooo... dus het had maar een haartje gescheeld of we hadden deze superleuke postjes niet kunnen lezen?? OMG!!! Mijn dank aan je moeder en de heren doktoren is groot!!
Hele fijne verjaardag Glenn! *smak*smak*smak*
Heb een klein kadootje in de vorm van een clipje op m'n blog staan voor jou...een beetje een voorproefje van the real thing later on in life ( neeeeeeee...het is geen sexfilmpje!!!!! :-))))) )...enjoy it!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | donderdag, 19 februari 2009

Heeeeey! ik heb het al 'gefacebookt' maar hier toch ook nog eens een gelukkige verjaardag gewenst, meneer Prematuur :D:D

Gepost door: Blah | donderdag, 19 februari 2009

hiep hiep hoeraaaa!!! een heel fijne verjaardag! geef toe, je bent op een schitterende dag geboren!!!! en een schitterende maand... bijna lente!

Gepost door: zaza | donderdag, 19 februari 2009

Prettige Verjaardag, Glenn!!!! En geniet er van, mateloos, met maten, vriend(en), vriendin(nen), familie, alleen... jij beslist zelf hoe, want dit is JOUW DAG!!!!!!!!!

De amuzeleute, Glenn!

Groetjes

Gepost door: Rudi | donderdag, 19 februari 2009

p-r-o-f-i-c-i-a-t Dat is zeker... met zo'n verhaal en met je doorzettingsvermogen en je haast...
gelukkige verjaardag!

Gepost door: cis | donderdag, 19 februari 2009

Haha! Maar de wildste dromen zijn de mooiste hè Glenn..en wie weet...wie weet!! ;-)))
Het was graag gedaan hè!
Doeidoeiii!

Gepost door: mizzD | donderdag, 19 februari 2009

Dank je iedereen!

Gepost door: Glenn | vrijdag, 20 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.