dinsdag, 30 december 2008

Eindejaarslijstje, versie 2008

Dingen die ik heb meegemaakt etc en die me altijd zullen bijblijven?
* Het begon al vroeg dit jaar, meerbepaald in februari. Enerzijds mocht ik op mijn verjaardag naar Hooverphonic gaan kijken en zo nog de bezetting met wonderschoon zingende Geike aan het werk zien, oewa. Anderzijds mocht ik twee dagen later de laatste honderd dagen in het middelbaar gaan vieren, toch ook wel een heel speciale en zeer toffe dag waar ik nu nog steeds niet over kan praten zonder mijn hartslag ongezond de hoogte in te jagen, amai. Maar daar heb ik het wel al uitgebreid genoeg over gehad etc.

* De laatste maanden van het middelbaar, waaronder de uitstappen naar de Hoge Veluwe en Aachen en - drums -  de proclammatie. De eerste twee waren niet zo verschikkelijk overpowering, maar er heerste zo'n speciaal (fin de secondaire) sfeertje, weet je, waarvan ik denk dat ik het nooit meer opnieuw zal voelen. Plus: nu weet ik tenminste dat ik in het kinderzitje van een fiets pas. Don't ask. De proclammatie dan weer was wel een beetje overpowering, einde van een hoofdstuk en die shit, je kent dat wel. Zo'n middelbaardiploma krijg je ook maar één keer, so it's bound to stick!

* Mijn inschrijving aan de HUB, na maanden van gependel tussen vijftig verschillende richtingen en een lichte irritatie van mezelf en mijn omgeving die een beetje verstikkend begon te werken. In ieder geval: begin van een nieuw hoofdstuk en die shit, je kent dat wel. Hmm. Ja.

* De eerste weken op voorgaande school. Ik wou eigenlijk eerst de allereerste lesdag opschrijven, maar eh, die kon ik me pas na heel lang en hard nadenken herinneren, ahum - niet zo speciaal blijkbaar. De eerste weken in het algemeen dus op die grote en nieuwe school, omringd door mensen die ik niet al kende sinds de kleuterklas, lagere school of tweede middelbaar. Zei er iemand 'cold turkey'?

* Het concert van Róisín Murphy, een gigantische adrenalinestoot van begin tot einde die ik gewoon niet kán vergeten omdat (a) het fantastisch was, (b) je oogcontact met Róisín zelfs niet met de meest vergevorderde vorm van Alzheimer uit je geheugen kan blokken en (c) het concert gefilmd werd, ik op de eerste rij stond en bijgevolg zingend en doend in beeld kom/kwam. Uhu.

* Om even cliché te doen: Obama. Ik ben zo apolitiek als vriendin M. (and that's baaad), maar dit volgde ik zelfs met zeer veel interesse en inlevingsvermogen. Echt waar!

Goede voornemens waar ik me dit jaar (niet) aan heb gehouden?
* Socializen: check. Akkoord, het kan nog altijd beter, maar kom, ik had het eigenlijk veel erger verwacht. En ja, een mens móet niet altijd ergens binnenkomen en meteen op tafels gaan staan dansen, redeneer ik. Toch.
* Positiviteit: check. Toch maximum drie vierde van mijn tijd, want ja, ochtendhumeur en zo, en mensen hebben weleens recht op mindere dagjes.
* Een lief: niet dus.
* Afstuderen aan het middelbaar: check.
* Me inschrijven aan een hogeschool e.d. en het eens raken met de oudjes over de locatie: check.
* Mijn rijbewijs halen: niet dus. Voorlopig ga ik ga nog liever hersendood op de trein, dus prijs me omdat ik niet meedraag aan smogalarmen!

Dingen waar ik stiekem of niet zo stiekem heel trots op ben?
* Deze vijvenvijftig kilo paste begin december eindelijk in een grotemensenbroek, en dat zonder vals te spelen en met beide benen in één pijp te gaan staan of zo. En dan nog een riem nodig te hebben, hmm. Anyhoo: hoera! Weg met de maten 176 en rare (als het ware traumatiserende!) blikken van moeders die zich afvragen waarom een zeer waarschijnlijk meerderjarige kerel als ik tussen kinderbroeken zit te neuzen. Er niet rekening mee houdend dat dat misschien de enige waren die me pasten. Take that, biatches!

* Ik had voor de eerste keer een ontmoeting met L., die ik voordien twee jaar lang enkel via het internet had aangesproken, en dat zonder te ontdekken dat L. eigenlijk een Oost-Europese mensenhandelaar is. Integendeel zelfs! Naast een leuke namiddag kriskras door Brussel ging ik de week daarna nog eens naar Vorst Nationaal ook met vriendin L. En het was zeer zeker heel erg tof, ook zonder computerschermen en toetsenborden bij de hand. Die moderne technologie toch, hè.

Blunders die ik sinds dit jaar op mijn naam heb staan?
Er zullen er waarschijnlijk zeer veel zijn, maar voorlopig wil mijn verstand ze niet één voor één in mijn toetsenbord dumpen. Dat doet het namelijk enkel als ik niet kan slapen en mijn beide hersenhelften dan maar opeens in overdrive gaan op het schaamtedepartement, waardoor ik nóg minder goed kan slapen en uiteindelijk met moeite uit de vicieuze cirkel that is slapeloosheid raak. We zullen nog eens klappen na een slapeloze nacht, anders?

Bands en/of artiesten die je dit jaar hebt leren kennen?
* Martha Wainwright. Meer dan een steengoede albumtitel en twee al even goede recensies had ik niet nodig om de zus- en dochter van een luisterbeurt te onderwerpen, en dat was genoeg om Martha opeens een "supergraaf" wijf te vinden. Waar ze het ene moment nog "die andere vrouw" is en het gedaan krijgt om je medelijden op te wekken voor haar situatie wordt ze in het volgende nummer zelf bedrogen en wil je de ballen afknippen van de bastard die het haar aandeed. Raar zeg. Waarna ze verder gaat over kanker, slechte vrienden, de dood van een goede vriend en haar complexe zelve. Zonder één keer zwaarmoedig over te komen, want slimme teksten en zorgvuldige muzikale invulling. Loves it muchos.

* Hercules and Love Affair. Was ik al helemaal wild van voor ik ze live zag spelen, en daarna misschien zelfs nóg meer. Ik betwijfel of ze nog een tweede album kunnen pullen dat even strak, slim en goed is, maar door hun knaller van een eerste cd nog altijd met veel feeling op te leggen vind ik dat (nog) niet zo erg. Het charisma van zangeres Nomi doet zijn ding nog steeds.

* The Radio Dept. De soundtrack van 'Marie Antoinette' (de geweldige yet ondergewaardeerde film van Sofia Coppola over een al even geweldig en ondergewaardeerd historisch personage) zal waarschijnlijk niet in de boudoirs van Versailles hebben gespeeld - niet in het minst omdat the likes of Siouxsie and The Banshees, New Order en Bow Wow Wow nog lang niet geboren waren in 1700 something - maar fantastisch zijn de twee schijfjes nonetheless. The Radio Dept. draagt daar zeker een zeer grote steen toe bij, met hun dromerige liedjes die eigenlijk een beetje op elkaar lijken maar toch weer zo mooi zijn dat je er altijd naar blijft terugluisteren, omdat ... ja, ikweetniet. Schoon².

23:39 Gepost door Yours truly in Over mijzelve | Permalink | Commentaren (3) | Tags: 2008, eindejaarslijstje, terugblik |  Facebook |

Commentaren

Geachte Glenn, jij kent mij niet en ik ken jou ook niet maar ik denk je te herkennen... Me dunkt heb ik eens naast jou in de hoogstinteressante (ahum) les van Jaspers gezeten, ist das möglich? Ik had vroeger een blog maar nu niet meer, vandaar mijn interesse voor blogland. Ik volg trouwens ook een paar van de blogs die jij gelinkt hebt, grappig, it's a small world :) Welke taal doe jij dan nog?
Veel succes met de blok
een mede HUBster

Gepost door: Een voorbijgangster | woensdag, 31 december 2008

Ik zou ook eens zo een lijstje moeten maken.
Er is ook zoveel gebeurd in 2008...
Fijn 2009!

Gepost door: Fairytalegirl | woensdag, 31 december 2008

Beste mede HUbster, dat zou zeer zeker kunnen, op maandagavond bedoel je? Nice!

Veel succes ook met de Blok, en een gelukkig nieuwjaar all the same! :)

Gepost door: Glenn | donderdag, 01 januari 2009

De commentaren zijn gesloten.