donderdag, 06 november 2008

Glenn en de sekte

De vraag die me de laatste tijd vaak, if not hét vaakst, wordt gesteld is de volgende:

"Heb je nu al een Facebookpagina, Glenn?"

Alsof het nog niet genoeg is dat ik compleet geabsorbeerd word door schoolwerk (want ja, een taal moet je onderhouden etc)  heeft de sekte that is Facebook ook nog eens besloten om zijn zonen en dochters uit te zenden en mij zodoende in hun virtuele netten te strikken. Er is nog net niet iemand in onze sofa komen springen om zijn liefde voor het sociale fenomeen te verklaren met wilde schreeuwen en gebaren, maar een vreemd voorgevoel in het bovenste vingerkootje van mijn pink zegt me dat dat niet meer lang zal duren.

Pas op, dat gebrek aan Facebookpagina is geen kwestie van slechte wil, noch ben ik een zodanige aandachtshoer dat ik het aanmaken ervan gewoon uitstel om aangesproken te worden, nee nee nee. Het komt enerzijds gewoon doordat ik altijd twaalventachtig trends te laat op de hippe bandwagons spring, en anderzijds vooral ook doordat ik - hang on, adepten, want dit zal jullie waarschijnlijk niet bevallen - het nut niet inzie van zo'n Facebookpagina. Zoals ik dat wel zag bij een blog of last.fm bijvoorbeeld. En alsof dat nog niet genoeg is irriteert het me wel een beetje dat Facebook élke beweging die je maakt registreert en deelt met de buitenwereld, alsof Big Brother zich verplaatst heeft van je televisie naar je pc. In fact zou het me zelfs niet verwonderen als blijkt dat ze je door slinkse omwegen ook kunnen filmen eens je lid bent, maar that's just me I guess.

Gelukkig voor de virtuele gemeenschap zou ik mezelf niet zijn als de tegenstellingen mekaar niet opstapelden in mijn kleine brein. Want ergens diep vanbinnen ziet het er allemaal wel heel erg leuk uit, en als er iets leutig is ben ik altijd graag van de partij, zo ben ik nu eenmaal. Of toch soms, kom. Ik weet niet, er zal toch wel een zeer aantrekkelijke verklaring zijn voor de miljoenen verslaafden, nee? Maar ja, het is dat gebrek aan nut, he, waar ik mij - in tegenstelling tot de zero privacy - maar niet kan overzetten, en ja.

Dúúúúús ... *hoort zichzelf al van mijlenver aankomen*

Horen jullie het ook? Jawel! So, dit is het plan. Aangezien ik gewoon vóel dat jullie allemaal al lang een profiel hebben bij Facebook (ik bedoel maar: wie niet, op mij na?) zullen jullie me dus haarfijn kunnen uitleggen waarom ik wel of niet moet participeren in de vreugde die het blijkbaar schenkt. Vertel het me, overtuig me. Spring zelfs in de sofa en schreeuw, als het moet, maar mensenlief, laat me nu toch eens het nut inzien van jullie virtuele verslaving!

De tijd gaat nu in.

13:37 Gepost door Yours truly in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: facebook, hype, vraagstelling |  Facebook |

Commentaren

groot gelijk heb je! Het is inderdaad een hype. Iedereen denkt om er een pagina te moeten beginnen. Maar het is virtueel... en dat is het succes zeker. Hoe minder mensen met elkaar kunnen, durven, willen praten, hoe makkelijker ze hun toevlucht nemen tot deze digitale en virtuele wereld.
En vooral als je dan ziet staan: '463 vrienden'... dan stel ik mij daar ook met de regelmaat van een klok vragen bij. Wat zijn 'die vrienden'? Alleen mensen die... nood hebben aan een zekere viruele populariteit? Ik weet het niet. In ieder geval zou ik zeggen: beter 1 goede vriend(in) in real life dan 602 in de virtuele wereld. Mss eens kijken naar 'FaceBook in Reality - idiotsofants.com op http://www.youtube.com/watch?v=nrlSkU0TFLs
Allé je moet natuurlijk doen wat je graag doet en je niets laten opdringen omdat het nu eenmaal 'mode' is. Persoonlijkheid moet zegevieren!

Gepost door: cis | donderdag, 06 november 2008

hah ben er een paar weken geleden mee begonnen omdat ik wou zien wat het was en omdat een vriendin erop aandrong want dat het toch zo fantastisch is. Nu het is zo. Ik heb opnieuw contact met mensen die ik helemaal uit het ook verloren had, die in 't buitenland wonen, vrienden uit een vorig leven zeg maar. Bovendien lig ik dubbel met sommige titels die je er kan opzetten en de reacties daarop. 't Werkt verslavend, da's een feit. Maar misschien moet je al een half leven achter de rug hebben gehad opdat je dan ook mensen uit dat vorige halve leven terug kan vinden.
En btw, ik lag dubbel met dat verhaalke van uw oma en Eric, hahahaha, zoooo typisch toch! hahahahaha!

Gepost door: Blah | vrijdag, 07 november 2008

oei oei oei Blah, jij ook al... moet ik mij serieus ook eens infacen dan? En Glenn, Deed je 't nu of deed je 't niet???

Gepost door: Talleke | zaterdag, 08 november 2008

ik heb ook nog geen facebook, lijkt me echt geen toffe community of hoe je zoiets dan ook noemt [:

en ben je me dan vergeten glenn ;( kwaad?

Gepost door: sofie | zaterdag, 08 november 2008

Facebook heb ik niet :D
Netlog wel..
Al heb ik er de laatste tijd weinig tijd voor en vind ik een blogje leuker ;-)

Gepost door: Fairytalegirl | dinsdag, 11 november 2008

Haha, ik heb een facebookprofiel gehad. Maar heel bewust en terecht verwijderd! Echt onoverzichtelijk enzo.
Mijn mama, zus en liefje hebben alledrie een facebookprofiel, maar ik heb er geen behoefte aan. allesbehalve. Een netlog heb ik wel, dat vind ik nog leuk!
x

Gepost door: Linde | dinsdag, 11 november 2008

Nope! Ik kan het je niet vertellen...ik heb er geen en ik wil er geen...en ook geen Hyves en hoe die dingen allemaal maar meer heten! IK BLOG...en dat is al erg genoeg! :-)
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | woensdag, 12 november 2008

FB Ik ben de queen van de late reacties...

Ik heb een Facebookpagina na lang gezaag van vrienden en eerst vond ik er niks aan... Maar toen kwamen de examens. En de verveling. En toén was Facebook een lifesaver.

Wacht maar tot in december... Mwuahahaha (6) :p

Gepost door: Anneke | woensdag, 19 november 2008

De commentaren zijn gesloten.