zaterdag, 20 september 2008

Glenn goes al een beetje hogeschool

Ondertussen ben ik alweer twee keer naar school moeten gaan: een eerste keer op woensdag om al enkele boeken en cursussen te gaan halen, en dan gisteren een tweede keer om de Welkomdag voor eerstejaars mee te maken, en voorlopig kan ik nog geen rampen melden. Tenzij ik het nog niet doorheb natuurlijk en dinsdag blijkt dat ik x of y op de teen heb getrapt en het zal moeten beboeten met een bachelor lang terreur of zo. Plus master als ik écht pech heb. Maar zoals ik al zei, daar heb ik dan voorlopig nog niks van door.

In ieder geval, qua eerste indrukken kon dat toch alweer tellen. Ik zou ze graag allemaal meedelen en in the end zelfs op de één of andere manier karaoke bij het geheel betrekken, maar enerzijds heb ik dan zo het gevoel dat ik veel te voorbarig ben en het geheel een beetje jinx/beheks, en anderzijds zou het bericht hier gewoon veel te lang worden als ik me wel zou laten gaan, want na drie maanden niksen had ik opeens toch weer nood aan een paar ogen of drie op overschot ze voor al die indrukken. Dus heb ik hieronder dan maar een klein, voorzichtig lijstje geplaceerd:

* De cursussen en boeken zijn voorlopig, zo op het eerste zicht, nogal overweldigend, in al hun dikheid en moeilijke woordenheid. Maar, om de theorie van Blah in praktijk toe te passen, als het al zovele mensen voor mij gelukt is om zich daarover te zetten en dat te kunnen studeren, dan zal ik het ook wel kunnen zeker. Right?

* Ik zou de drie maanden vakantie ook nog eens verantwoordelijk kunnen stellen voor mijn lachwekkende gebrek aan conditie, maar laten we eerlijk zijn: ik ben nooit sportief geweest. En dat wreekt zich dus nu. Als jullie ooit ook eens in het Noordstation terechtkomen, neem dan eens de uitgang aan spoor 12 en ga steeds rechtdoor. Kijk dan naar boven. Die heel erg steile straat die zich dan voor jullie naar heel erg boven uitstrekt moet ik dus elke dag letterlijk heel erg óp. Tot aan de verre letters van de Vlekho. Die, zo blijkt uit ondervinding, dus nooit dichterbij lijken te komen. Het goede nieuws is wel dat ik nadien ook altijd bergaf moet - dat dan weer wel - maar toch: zwoegen ende puffen, y'all!

* Het is grappig hoe iedereen zo'n beetje dezelfde openingszin heeft om mekaar aan te spreken. Het gaat de hele tijd van 'Welke talen doe je?', als een soort mantra die sociaal contact moet aanmoedigen. Iets waar ik in een niet al te ver verleden maar matig goed in was, in dat sociaal contact (zie goede voornemens '08 etc), maar dinsdagavond besloot ik dat het onnozel is om me daarachter te blijven verstoppen, dus als ik geen ettelijke keren 'En welke talen doe jij?' heb gevraagd heb ik het verdorie niet gevraagd! Een kleine stap voor de mensheid (die dat allemaal normaal acht en tegen mensen, dieren, bomen, ... praat over ziektes e.d. alsof het niets is), maar een grote stap voor ondergetekende.

* Aantal mediamensen gespot in Brussel tot op heden: 1. Zijnde op vrijdagmorgen, toen ik in het Noord de tijd die ik te vroeg was aangekomen doodde met het sturen van berichtjes en het ontwijken van die twee gasten die gratis Daniopotjes uitdeelden. Wat wel vriendelijk was enzo, maar al mijn energie ging naar het nerveus zijn over de komende Welkomdag (en afwezigheid daarop van D, N, J of M - wat trouwens nog zéér raar aanvoelt) waardoor ik totaal geen zin had in yoghurt. Met of zonder brokjes. Anywahay, komt daar toch opeens één van mijn favoriete 'Slimste Mens ter Wereld'-deelneemsters tevoorschijn gesprongen zeker: miss Heidi Lenaerts! En toen wist ik dat ik de komende dag wel zou overleven. Om eens gans dramatisch te doen of zo en buitengewone krachten toe te schrijven aan bekende stemmen/gezichten for no apparent reason.

* En ik zal heus nog wel eens over iets anders klappen dan over het nieuwe academiejaar, voor jullie nog allemaal wegblijven omdat ik nog maar één onderwerp kan bedenken om over te praten. Tenzij het natuurlijk echt waar is wat men over toegepaste taalkunde zegt en mijn vrije tijd vanaf dinsdag op is en ik precies in rook zal opgaan. Slik.

Commentaren

Ik wens je héél veel succes met de aanvang van je studies Glenn!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | zaterdag, 20 september 2008

Glenn ik wou dat ik schrijven zoals jij :-)))Voor jou ook succes.....
bedankt voor je reactie

Gepost door: Viv&Chaplin&Staartje | zondag, 21 september 2008

Veel plezier met je nieuwe opleiding, geniet ervan tot je al het studeren beu wordt ;-)
Lang leve het studentenleven!

Groetjes

Gepost door: Peach | zondag, 21 september 2008

Hogeschool.
Creeepy.

Zijn er daar ook studentenclubs ?
Ik werd laatst getrakteerd op allemaal heerlijk, sappige, walgelijke de-een-nog-erger-dan-de-ander en allemaal waar gebeurde verhalen over ontgroeningen (of hoe je dat ook noemt, die inwijding) bij zo'n clubs. Nu ben ik er redelijk zeker van dat ik nooit in een studentenclub ga. Tenzij iemand mij het tegendeel bewijst.

Voor de rest,
veel plezier daarzo met het studeren.Gepost door: Miss S | zondag, 21 september 2008

succes Bij de start van het nieuwe academiejaar... en ja, die cursussen zijn natuurlijk wat dikker, maar aanpassen van studiemethode kan natuurlijk ook hé... en een academisch taalgebruik is geen collegetaaltje... maar na enkele weken/maanden lukt dat ook wel hoor (en achteraf is het soms moeilijk om het opnieuw af te leren).
Dus: alles went!
En... laat alles uit het verleden nu maar achter en probeer vooral om jezelf te zijn!

Gepost door: cis | maandag, 22 september 2008

Haai Glennieboy,

Heb vandaag ook mijn eerste dag overleefd zonder metro-ongevallen enzo :)

Ik vond het ook wel raar. ZO de eerste dag in een totale nieuwe school zonder de steken van Glenn erbij :p

Kzou die berg waarschijnlijk ook niet opgeraken ze, ge weet hoe het met mijn conditie gesteld is. Ik heb dus geluk dat ik na de metro nog 2 minuutjes moet stappen naar school :p

We moeten DRINGEND eens afspreken om bij te praten eh. Over school en Kenia enzo.

Dikke kus .x.X.x. Mel

Gepost door: Mel | maandag, 22 september 2008

@ allen: Bedankt voor jullie succes-wensen! :) Ik zal ze nodig hebben morgen, mijn eerste echte lesdag en zo ... Oké, het is wel maar een halve dag maar kom, het zal wennen worden, ook daarna he. Maar: goede moed en toi toi toi! ;)

Stressy!

@ miss S: Yep, ook bij ons is er zoiets als een studentenvereniging! Ze hebben me al voorzichtig voor hun kar proberen te spannen, maar ik denk toch ook dat ik ga passen - het lijkt echt totáál niets voor mij! :) En die "vreemde" verhalen over zo'n verenigingen, ja ... Ze zijn idd niet van de poes he! :p

@ Melinagirl: Oeh, ik ben content dat het is meegevallen! Was de ganse dag aan jullie aan het denken, hopende dat het allemaal ging gaan ... Ja dus! Echt goed nieuws, al een pak van mijn hart! :D

En we moeten inderdaad eens afspreken om bij te praten over al die recente verwikkelingen. Sms will follow, in eenders welke categorie mogelijk, hihi. ;)

Gepost door: Glenn | maandag, 22 september 2008

toegepaste taalkunde... dat bestond precies nog niet 'in mijne tijd'. :-)

heeeel veel succes!

Gepost door: beate | maandag, 22 september 2008

allez ben blij da ge mijn theorie gaat toepassen. En... lukt het een beetje? De eerste stress is al weg?

Gepost door: Blah | dinsdag, 23 september 2008

Hé Glenn,

veel succes in je eerste academiejaar. Het lijkt allemaal wel lastig maar het zal wel lukken zoals jij een bolleboos bent!

groetjes,

Gepost door: Michel | dinsdag, 23 september 2008

Vlekho? HUB dus eigenlijk? :-)
Daar loop ik ook nog altijd rond ;-) (Ehsal dan wel :-p)

Veel plezier met het 'studeren' ;-)

Gepost door: Jonas | donderdag, 25 september 2008

@ Jonas: Iedereen HUBwise! :D

@ beate: Jawel hoor, maar toen heette dat nog Vertaler-Tolk ... Hoe onfancy klinkt dat nu niet in vergelijking met Toegepaste Taalkunde? :p (en feitelijk zijn er nu ook meer toekomstmogelijkheden dan enkel vertaler of tolk, maar kom)

Gepost door: Glenn | zaterdag, 27 september 2008

De commentaren zijn gesloten.