zaterdag, 13 september 2008

Glenn en co beginnen een beetje te freaken

Gisterenavond, café, rook, conversatie.

D: "Ik zit al vanaf begin september te stressen voor het nieuwe schooljaar ..."
G / N / J [in koor, zuchtend]: "Ik ook ..."

Maar, echt waar, hè. Waar het hysterisch vastklampen van mensen met ervaring op vlak van eerste weken aan de hogeschool niet zo veel hielp om verwachtingen en groteske opvattingen over wat me te wachten staat de kop in te drukken, gaat praten met mensen in hetzelfde schuitje - datgene waar men nog niet weet wat er op ons afkomt en, zoals eerder gezegd, dus heel hard begint te stressen - me op een vreemde en tegenstrijdige manier iets beter af, en ik steek het op een raar samenhorigheidsgevoel dat uit dat figuurlijke schuitje voortkomt.

Ja ja. Ondertussen gaat de laatste week trouwens al in, en ik denk niet dat het er op stressvlak nog veel beter op gaat worden. Geen geruststellende woorden anders, iemand? Ik kan niet garanderen dat ik (en D, J en N for that matter) er beter van zal worden, maar toch hè.

Commentaren

Ah maar jochie... dat is toch altijd?? Dat had je vast ook toen je naar je vorige school ging! En dat is na een klein weekje weer over...dan is alles alweer 'heel normaal'! Stress nog maar even lekker...als het daar maar om is kan het geen kwaad! :-)))
Ga jij nu aan MIJ vragen wat er mis is met (bejaarde) Nederlanders op een camping? Ik ben er de afgelopen tijd hier op de blogs mee om de oren geslagen...dat de Nederlanders op campings zo verschrikkelijk vervelend zijn...dat ze jan en alleman maar aanspreken alsof ze ze al jaaaaren kennen! En eigenlijk...is dat ook wel zo!! hahahahaa!!! vooral de bejaarde Nederlanders hebben daar een handje van, die staan minstens een maand ergens en vervelen zich vast of zo...ik blijf er graag verre van, ik sta op mijn privacy op vakantie!!
Btw...het waren bramen hè...geen frambozen op die foto! Maar ze waren talrijk, enorm groot en heeel lekker!! :-)))
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | zaterdag, 13 september 2008

:-))) ge moet altijd denken: wat een ander kan, kan ik ook. Als ge weet dat al duizenden voor u die stap naar de hogeschool gezet hebben, waarom zou gij u dan nerveus moeten maken.
Goeie raad van Blah Secura is dat. :D:D Want dat geldt voor alles. En zo denken heeft mij al dikwijls geholpen op alle vlakken.

Gepost door: Blah | zondag, 14 september 2008

stressloos ik zou zeggen: diep ademhalen, koppie leegmaken én de stress achter jou laten. Nu al stress cree¨ren vooraleer de boel moet beginnen, is niet echt aangewezen.

Gepost door: Cursief Huigje | zondag, 14 september 2008

onder controle houden die stress... en wat chocolade eten... dat helpt hoor! En vooral niet vergeten dat een gezonde protie stress nodig is in het leven. 't Zal de eerste weken wat wennen zijn en zoeken naar lokalen en niet kunnen volgen in de lessen en... zo zullen er héééééééééél vééééééééél dingen anders zijn, maar dat is nu juist een uitdaging hé.
Dus: eet een stuk chocolade(cake) en zeg/denk: ik kan het!

Gepost door: cis | zondag, 14 september 2008

De commentaren zijn gesloten.