vrijdag, 29 augustus 2008

Over knopen doorhakken enzo

Er zijn nog altijd zo van die schaarse momenten waarop ik mezelf kan verbazen, meestal net wanneer ik er bijna helemaal zeker van ben dat er met mij niets aan te vangen is. Zoals gisteren. En daaruit voortvloeiend vandaag. Ja, wat een verrassende dagen waren dat weer, ja. Het begon allemaal met een uitspraak die ik begin deze week op mijn bord kreeg, uitgesproken door mijn eigenste moeder op een toon die geen ruimte liet voor onbegrip:

"Ja, eh, seg Glenn, als ge u ergens wilt gaan inschrijven is het toch best dat ge er deze week werk van begint te maken, hé. Want volgende week moet uw pa terug naar school en dan kan hij niet altijd met u naar Brussel gaan als het u uitkomt hé." [korte pauze, en omdat ik niets terug zeg:] "Ge weet toch al wat ge gaat doen, uiteindelijk?"

Het is namelijk zo dat mijn pa er móet bij zijn als ik me laat inschrijven, zie je; dat is gewoon een feit dat vast staat, net zoals we allemaal weten dat de aarde rond is en de kerstman niet bestaat. Inderdaad: hij is wel degelijk fake. En feitelijk heb ik ook wel liever dat daar al iemand ouder bij is, liefst ook iemand die zelf een beetje verstand heeft van het onderwijs als dat even kan, en dan ben ik bij een leraar Frans toch aan het goede adres, denk ik zo.

Maar genoeg over mijn pa, het moet hier in het verhaal nog over mij gaan ook, en meerbepaald over mijn plotse nood om me ergens te gaan inschrijven. En het maken van een definitieve studiekeuze, want wie dacht dat een dik jaar genoeg bedenktijd is moest me de afgelopen vijftien maanden maar eens gevolgd hebben: zo'n studiekeuze maken is pas een bitch, Britney.

Ten eerste zijn er al duizend en één richtingen waar je terecht kan na het middelbaar, dus kies daar maar eens één voor jou gepaste richting uit. Ten tweede had ik voordien nooit echt deftig nagedacht over wat ik met mijn leven wou doen omdat het leuker was om de gestoorde puber from acnéhell uit te hangen (zie: beginmaanden blog. Of liever niet, eigenlijk). En ten derde ben ik een eeuwige twijfelaar, dus toen ik van duizend en één keuzes naar een stuk of vijf keuzes was afgeslankt vond ik het nog steeds een hele opgave om uiteindelijk dé beslissing te maken waar mijn toekomst vanaf hangt.

Dat laatste, van "de keuze waar mijn toekomst vanaf hangt", zeg ik er toch nog maar even bij om duidelijk te maken welk een druk dat allemaal met zich meebrengt, zo'n studiekeuze, en ook om het nóg verstaanbaarder te maken (ondanks drie kick-ass puntjes) waarom ik het zo lang heb moeten rekken. Just for the record en zo.

Anyway, om een lang verhaal kort te maken: gisteren was het wel even stressen, zo, want ik had het voor elkaar kunnen krijgen om vrijdag als I-Day (= Inschrijvingsday) te regelen om mezelf zo nóg wat meer tijd te kopen, en ja, het was dus alles of niets gisteren. Na een ganse dag nog eens verschillende richtingen te hebben gecheckt en vooral de balans op te maken tussen journalistiek en toegepaste taalkunde, kwam ik gisterenavond rond acht uur afgedaald uit het ruimteschip that is mijn hoofd met het finale verdict. Die ene richting voelde namelijk opeens zeer juist aan - het klikte, om eens een cliché-uitdrukking op te rakelen - als de enige richting, en dan is het best om niet te blijven rondzwalpen als een kip zonder kop en meteen te handelen. En, eerlijk is eerlijk: in mijn hoofd was de keuze denk ik al lang gemaakt.

 

 

... [cue tromgeroffel]

 

 

Vanmmiddag, rond half vier of zo, stond ik dan voor de tweede keer die namiddag op de stoep voor de hogeschool. Maar de tweede keer dan wel als toekomstig student toegepaste taalkunde. En al! Jawel, jawel.

So ... Heb ik dit nu met genoeg drama kunnen vertellen of niet?

23:45 Gepost door Yours truly in School & the gang | Permalink | Commentaren (11) | Tags: studiekeuze |  Facebook |

Commentaren

SCHITTERENDE KEUZE zo vind ik toch Glenn. Met heel wat mogelijke uitwegen voor werk. En nu... relaxed uitblazen in de komende weken... en terugdenken aan de tijd van toen... het allemaal begon op 1 september ;-)

Gepost door: cis | zaterdag, 30 augustus 2008

Feestje!

Hoe voelt dat trouwens? 1 september en NIET moeten opstaan =D

Gepost door: Jonas | maandag, 01 september 2008

Desoriënterend, vreemd genoeg!

Maar dan zie ik rond de middag mensen met rugzakken in gebogen houding passeren, en dan lach ik op hysterische wijze. :p

(Tot ik besef hoe angstaanjagend de eerste dag aan de Vlekho wel niet zal zijn, slik - dat dan weer wel.)

Gepost door: Glenn | maandag, 01 september 2008

O hell. Ik kan het me helemaal voorstellen, om te moeten kiezen... Maar als je dan hebt besloten voel je een pak lichter ofzo. Niet ?


En niet lachen met bocheltjes met rugzakken ! Wij lijden, weetjwel.

Gepost door: Miss S | maandag, 01 september 2008

ah ja ik kwam hier effe lezen omwille van 1 sept. Maar ge zijt daar natuurlijk vanaf ha ja.
Allez, ge hebt beslist, Mister G!!! GE HEBT EEN KEUZE GEMAAKT!!! WHiehoew!!! Daar moeten we nu toch eens een Kriek gaan op drinken, toch??? Alleen, niet nu.... ik heb wa last van den buik... ;)

Gepost door: Blah | dinsdag, 02 september 2008

Geniet nog maar van je vakantie ;). En het lijkt me wel een goede keuze voor jou. :)

Gepost door: Eikebah | donderdag, 04 september 2008

Geniet nog van je laatste weekjes vakantie en wees trots op je keuze! Dat is idd een moeilijke opdracht.

Groetjes

Gepost door: Peach | donderdag, 04 september 2008

Ge hebt da schitterend geschreven want ik bleef tot de laatste zin denken dat je toch voor journalistiek zou gaan en voila tis die andere richting geworden. Ik denk wel dat je de juiste keuze gemaakt heb als ik je zo mag lezen! Veel succes met de studies en geniet nog maar even van die laatste weken vakantie (die nu iets langer duurt)

groetjes,

Gepost door: Michel | donderdag, 04 september 2008

Haha verleden tijd :')
Denk maar aan je toekomst ;)
en die ziet er mooi uit denk ik :)

x

Gepost door: Fairytalegirl | vrijdag, 05 september 2008

Ja hoor...genoeg drama...as always! And I like it! :-)))
Congratzzz met je keuze Glenn...en maak er wat van hè!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | dinsdag, 09 september 2008

Leuke richting denk ik! Al is journalistiek dat natuurlijk ook, heb ik zelf gedaan...:-p
Succes!x

Gepost door: Valerie | woensdag, 24 september 2008

De commentaren zijn gesloten.