vrijdag, 22 augustus 2008

Glenn heeft een lijst aan excuses, doch geen duotickets

Herinneren jullie je het stukje nog waarin ik vertelde dat ik Madonna's wereldtournee ook deze keer weer overslaag? Dat stukje dat ik de wereld op heb geholpen om enerzijds mezelf op zwakke momenten een aantal redenen voor te kunnen leggen waarom ik ook alweer doe wat ik doe, en anderzijds om al op voorhand vragen als 'Ga je niet naar Madonna kijken?', 'WAT? NEE? Waarom niet?' af te kunnen weren. Goh, soms kan ik de dingen toch slim bekijken, eigenlijk.

Allez zelflof aside, vanavond gaat het hele Madonnacircus toch weer opnieuw van start, en willen of niet, je zal het toch geweten hebben. Ze hebben het er bijvoorbeeld over op de radio. Zoals bij Radio X, hét radiostation van mijn ma dat hier continu opstaat en waar ze deze week elke dag een duoticket weggaven voor een optreden uit Madonna's nieuwe toernee in Parijs. Al wat je moest doen was aandachtig luisteren en, als je een bepaald, dagelijks gekozen Madonnanummer hoorde, zo snel mogelijk het woord 'ticket' sms'en en hopen dat je de eerste was. Kinderspel, gewoonweg.

Aangezien het hele concept erg simpel overkwam, de duotickets GRATIS waren en het vooruitzicht van Madonna misschien toch in levende lijve te zien erg aanlokkelijk is was mijn aandacht natuurlijk meteen geprikkeld, en ik besloot om in samenwerking met mijn ma en zus mee te doen aan deze wedstrijd. Van ons alledrie had ik natuurlijk de meeste kans om te winnen, want mijn ma en zus hebben niet in die mate een obsessie voor Madonna ontwikkeld dat ze al na 1 seconde doorhebben dat het zij is die op de radio gedraaid wordt, maar het was toch een fijne gedachte dat ik een beetje back-up had, weet je wel. En de gedachte telt, hè, het was zo vriendelijk enzo.

Maar goed, maandag dus. We zaten 's middags aan tafel, een boterham te eten waar we geen zin in hadden maar toch naar binnen werkten voor de regelmaat, en onze respectievelijke gsm's lagen naast ons. Ik had het zo klaargespeeld dat ik maar op twee knoppen moest drukken om het woord 'ticket' via mysterieuze wegen naar Bruxelles te zenden, en na elk niet-Madonnanummer zei ik weleens hoe ik aanvoelde dat het nu de moment ging zijn. Allemaal zever natuurlijk, want helderziende ben ik spijtig genoeg niet, maar het kon nooit kwaad om een beetje spanning te creëren, dat hield mij en mijn temagenoten tenminste alert.

"Into The Groove is echt gemakkelijk te herkennen", zei ik als de eerste de beste overmoedige Belgische commentator bij de Olympische Spelen als er een Belg meedoet, "door die intro met die typische synthesizergeluidjes en dan Madonna die cheesy begint te klappen, dat zult ge wel direct herkennen."

Net als alle commentatoren bij de Olympische Spelen meestal (tot hiernet, toch, whoop!) zat ik er ook compleet naast. Naar het einde van een veel te luide "RADIOO X!!!!!"-jingle toe hoorde ik opeens een jeugdige Madonna zeggen dat we could dance, ook wel gekend als die cheesy prietpraat aan het begin van Into The Groove, maar door die kutjingle had ik dat veel te laat door, en toen ik hysterisch 'Ja! Ja! Ja! 't Is Madonna!' riep en als de bliksem mijn twee knoppen indrukte - zodoende vijftig eurocent over de balk gooiend - was het natuurlijk al te laat.

"Hallóóó, spreek ik hier met S.?" vroeg de presentator even later aan de eerste sms'er, en aangezien noch mijn naam, noch de naam van mijn zus en ma met een S begint was het dus duidelijk dat we allemaal tesamen voor niks anderhalve euro hadden verstuurd.

Onder het motte 'volgende keer beter' had ik tegen dinsdag mijn techniek al verbeterd, wat dus wil zeggen dat ik nog maar één knop op mijn aftandse gsm moest indrukken - want ja, wie zegt dat het daar niet aan lag feitelijk? Het lied van dinsdag was Borderline, en opnieuw ging ik van:

"Borderline is echt gemakkelijk te herkennen, door die intro met dat belgeluid voor de beat begint en de jaren tachtig in golven op u afkomen, dat zult ge wel direct herkennen."

Bijna een ganse dag heb ik dinsdag naar radio X zitten luisteren. Bijna een ganse dag, en bijna overal. Met koptelefoon, zonder koptelefoon, tijdens het tekenen, tijdens het surfen, tijdens het eten. Maar geen Borderline. Op den duur was het al half zeven, en om zeven uur was de wedstrijd altijd afgelopen.

Presentatrice: "Jááá, die hit van Madonna, die hebben we nog niet gehoord hoor vandaag!"
Glenn: "Wel, draai hem dan, trút, dan hebben we dat ook weeral gehad zeg."

De presentatrice in kwestie was nu wel geen trut, maar hey, op die ganse dag had ik bijvoorbeeld die irritante Jonas Brothers al twee fucking keren gehoord, muziek waar ik wel een beetje heel erg gewelddadig van word, zo, en dan nog eens die zenuwen etc. Nog bekomend van die lichte woede hoorde ik opeens de beat van Borderline. Niks geen herkenbare belgeluiden of intro, direct die beat die op het eerste geluid wel van eenders welk jaren-tachtig-nummer kon zijn, eerlijk is eerlijk, sorry Madonna. Opnieuw met lichte vertraging drukte ik dan maar op 'OK', want ja, je weet toch maar nooit en misschien waren er nog andere die hards die zich ook meer aan dat belgeluid hadden verwacht? Right?

"Hallóóó, spreek ik hier met M?"

Needless to say dat we vanaf woensdag niet meer meededen en al. *

*(want niemand hier heet M etc etc)

Commentaren

Oh, en ik ben geen slechte verliezer of zo, voor ik zoals in februari weer word achtervolgd door brandende toortsen ...

Ik hoop dat iedereen toch ziet dat ik de situatie met zoveel mogelijk humor probeerde te benaderen en het helemaal no biggie vind dat er niks uit de bus is gekomen. :)

(just making sure etc, want blijkbaar weet je toch maar nooit)

Gepost door: Glenn | vrijdag, 22 augustus 2008

mjaaaah maar toch zegt ge in uw eigenste zelf: verdoeme al dat geld kwijt aan smskes ve niks.
trouwens: SPASS is het woord dat ge zoekt!

Gepost door: Blah | vrijdag, 22 augustus 2008

mja... geen glenny luck... misschien komen er nog andere mogelijkheden hé... je kunt ook eens de lotto proberen :-) daar maak je ook weinig kans! Maar 't brengt wat leven in de brouwerij...

Gepost door: cis | zaterdag, 23 augustus 2008

Proficiat! Je staat in de kijker!

Gepost door: Nele | zaterdag, 23 augustus 2008

Wow, ik ben nog niet veel bloggers tegengekomen die zo'n lange posts maken.

En het feit dat je in de kijker staat, helpt al want ik heb je net ontdekt ;)

Madonna, Madonna, Madonna, ze raakt maar niet versleten hé. Ik zie ze op haar 80e nog steeds in een string kruipen, als ze zo doorgaat.

Anyway, dat je van de Jonas Brothers agressief wordt, snap ik niet helemaal. Het is een prachtig nummer, al hoeven ze - zoals wel vaker op de radio gebeurt - geen tien keer per dag te draaien.

Gepost door: Brent Maenen | maandag, 25 augustus 2008

Hmm, misschien heb je ooit nog eens geluk ;-)

Gepost door: Fairytalegirl | dinsdag, 26 augustus 2008

Khad het je nochtans dubbel en dik gegund!

Gepost door: Linde | woensdag, 27 augustus 2008

Oei, ze gaan radio X opdoeken blijkbaar. Of zo blijk toch uit een keigrote en keidramatische krantenkop, vanmorgen.

Jaja. En al.

Gepost door: Glenn | donderdag, 28 augustus 2008

O, dan weet ik wat je bedoelt met radio X =) Ik was er niet blij mee. Mijn favoriete radiozender zeg^^

Gepost door: Brent Maenen | zaterdag, 30 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.