maandag, 11 augustus 2008

Glenn bakt een cake

Glenn: "Ik ga deze namiddag die chocoladecake bakken."
Ma: "Wees maar voorzichtig, met de oven enzo. En val me alstublieft niet altijd lastig met vragen, hè.
Glenn: "Ma, ma ... Leven we het in hetzelfde huis? We hebben het hier wel over chocoladecake van Herta, hè. Hoe moeilijk kan het nu zijn?"

Helemaal niet moeilijk, dus. Een aap kan het zelfs, moest hij/zij ooit de kans krijgen om die kutbananen over de heg te gooien en over te schakelen op de échte voedingswaren des levens, zoals chocolade. En zodoende zette ik me na de middag aan het bakken.

Ik spoot boter in de bakvorm, met een speciale spuitbus, waarin speciale boter zit, speciaal voor bakvormen (wo-wo-woow,  am I cooler than airco or what?). Me niet bewust van enig gevaar ademde ik wild en vrij, want hey, het is niet alsof boter opeens één of ander gevaarlijk ooit-gebruikt-tijdens-de-eerste-wereldoorlog-gas wordt omdat het in een keer spuitbaar is en uit een bus komt, n'est-ce pas?

Mis. Toch wel een beetje, it seems. Met de woorden van mijn ma nog nazinderend in mijn hoofd besloot ik de bus eens van naderbij te bekijken, just making sure enal. Trof ik daar toch wel niet de volgende woorden aan zeker:

"Dampen niet inademen. Raadpleeg bij inslikken onmiddelijk een dokter en laat deze spuitbus zien."

Slik.
Of net niet, good heavens, zeg.

Dat was dus gisteren, en vandaag zijn we meer dan vierentwintig uur later. Mijn persoon heeft nog steeds een hartslag én is ook nog in het bezit van andere eigenschappen die erop wijzen dat ik nog altijd leef, in plaats van het tegenovergestelde, namelijk dood zijn. Wat het nut van dit bericht terugbrengt tot, even denken, 0. Maar toch.

In het vervolg draag ik anders wel zo'n mondmasker of zo, gelijk de dokters, en Michael Jackson. Of ik gebruik gewoon een plak Solo, zoals vroeger, toen boter uit spuitbussen even onwerkelijk leek als het feit dat de aarde bol is. Tenzij na een blik op de verpakking van Solo blijkt dat je lepra of zo kan krijgen door die boter aan te raken, natuurlijk.

17:10 Gepost door Yours truly in Over mijzelve | Permalink | Commentaren (7) | Tags: cake, boter in spuitbus, drama voor niets |  Facebook |

Commentaren

Enne? Is je cake nu gelukt?

Gepost door: Lilimoen | maandag, 11 augustus 2008

Mmmm, chocoladecake! Heerlijk! Moest je zo ver niet wonen dan stond ik nu al aan je voordeur om een stukske te komen bedelen se! Smul ze maar lekker zelf op hoor en geniet er van!

groetjes,

Michel

Gepost door: Michel | maandag, 11 augustus 2008

immuun... voor alle gassen... dankzij... de chocoladecake van Herta! ;-)

Gepost door: cis | maandag, 11 augustus 2008

vergeten... de foto's op: http://glennw.skynetblogs.be/post/4873559/extra-extra-glenn-maakt-eten-klaar...

Gepost door: cis | maandag, 11 augustus 2008

hah lang leve de boter die een mens met een stukje keukenrol uitsmeert.
Niet dat ik ooit al iets gebakken heb, maar soit, dit terzijde.
Ja jong, met dat bos dat aan mijn deur begint MOET ik er wel gaan in wandelen hè :D
In idd, waar gij woont is ni direct aan 't bos, tenzij ge in de buurt van de Vlasmarkt woont, maar da zal wel ni zeker? 'k Weet ook niet of dat daar nog/al Lembeek is trouwens...

Gepost door: Blah | dinsdag, 12 augustus 2008

@ Lilimoen: Bwa, ik vond toch zelf van wel, ja. :p Ik ben dan misschien wel bevooroordeeld, want eigen baksel is altijd fabulous, maar ik heb hem - op twee dunne stukjes na of zo - helemaal zelf opgegeten en van elke hap genoten. Ah.

Ja, chocolade weet ik wel te appreciëren. :p

@ Blah: Na eerst bij mijn ma ten rade zijn geweest weet ik nu waar de Vlasmarkt precies is (ken de naam, maar waar het is, jongens toch, dat wist ik niet. :p Ik zou geen goeie gids zijn, lol), en ...
* dat is nog altijd Lembeek
* maar inderdaad wel de gans andere kant van Lembeek City, toch van waar ik woon = 3 meter van de plakaat die aangeeft dat ge in Halle zijt. :p

Gepost door: Glenn | woensdag, 13 augustus 2008

ah die glenn! leuke blog.like always. ik vind nog altijd dat je iets moet doen met schrijven. you're good ofzoo.
anyways ik hoop dat je me nog altijd kent

Gepost door: sofie | maandag, 25 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.