donderdag, 10 juli 2008

Een nieuwe kamer

IKEA.

Voor een individu als ik verloopt een bezoek aan eerstgenoemde winkel volgens hetzelfde stramien als een bezoek aan de Mediamarkt: je gaat binnen met de intentie om weinig te kopen of gewoon eens rond te kijken, maar uiteindelijk kom je gepakt en gezakt buiten met dingen die je eigenlijk niet nodig had, maar opeens toch wel wou hebben, zo.

Yes, I know my flaws, en je zou denken dat ik ze na acttien jaar wel kan bedwingen, maar nee hoor: toen ik binnenging was ik een contente afgestudeerde die gewoon meeging naar de IKEA als morele steun voor de wel-kopenden, en toen ik buitenkwam had ik een nieuwe bureaustoel in de hand en een shitload aan frustraties en 'ik wil nooit of te nimmer kinderen!'-gedachten in het hoofd. Waar is de Supernanny als je haar nodig hebt, zeg?

In ieder geval. Omdat ik, als ik iets nieuws heb, het direct wil uittesten kon ik - eens thuisgekomen -  niet wachten om mijn nieuwe bureaustoel in elkaar te steken en mijn oude buiten te kieperen. Of om mijn oude dan toch tenminste ergens naar de kelder te rollen, waar hij dan langzaam aan vergeten zou worden telkens ik mijn achterwerk in mijn nieuwe, comfortabel zittende bureaustoel zou vlijten en, al wrijvend over het fake leer, higher zou worden dan na het roken van een joint ter grootte van de Eiffeltoren.

En, wonder boven wonder, wie verwacht had dat de pointe van dit verhaal zou zitten in het in elkaar draaien en vijzen van de stoel - zoals het geval is bij zovele Vlaamsche gezinnen die iets bij IKEA kopen - zit er dik naast!

Nee, dat was het probleem dus níet - ondanks het feit dat ik met mijn twee linkerhanden heb meegeholpen bij het vijzen en draaien en doen en al. Het probleem zat 'm in mijn kamer. Ik weet niet of ik het al eens heb laten vallen, maar mijn kamer is echt wel zeer klein. Ik ben hiernet eens van ver gaan meten, en why jolly, ze is zelfs nog kleiner dan ik dacht! Drie meter op bijna drie meter (twee meter something-something) mag ik mijn deel noemen, allemaal het gevolg van het feit dat mijn zus, toen we hier kwamen wonen, de oudste was én het geluk had dat ze al kon spreken: allemaal zaken die ervoor zorgden dat zij haar kamer zelf mocht kiezen en vanzelfsprekend voor de grootste koos. Oneerlijkheid, uit het leven gegrepen.

*laat hoofd hangen*

Anyway. Mijn kamerindeling, op haar beurt het gevolg van veel wikken en wegen, bleek niet samen te gaan met mijn nieuwe stoel. Op volgende schets, die niet waarheidsgetrouw is en het er zelfs op doet lijken alsof ik meer ruimte had dan er in werkelijkheid was, heb ik door een stippellijn aangeduid dat
a) mijn nieuwe bureaustoel, hoe schoon hij ook is, niet tussen mijn bureau en kast paste
b) mijn deur naar het terras (no big deal at all, hoe schoon het ook klinkt) niet helemaal openging door de positie van mijn bed.

Mijn verhoudingen kloppen niet helemaal maar het is wel goed verstaanbaar peis ik (pt 1)

Na het lichtjes herschuiven van mijn bureau, maar ook weer niet te veel omdat ik anders niet meer in mijn kamer had gekund, bleven we met hetzelfde probleem zitten, en dat was niet goed; ik had immers niet voor niets een nieuwe bureaustoel gekocht, niet waar? Daarop werd besloten om eens zot te doen en mijn kamerindeling te herschikken. Verandering is goed, en verandering is wat mij na de vakantie in grote hoeveelheden te wachten staat, dus waarom niet nu al een beetje beginnen?

Aldus werd er verschoven, te beginnen met mijn bed ... dat in elkaar zakte omdat mijn pa en opa, klussers deluxe, het x aantal jaar geleden precies toch niet zo goed in elkaar hadden gestoken als ze dachten, waardoor mijn vingers bijna verbrijzeld raakten. Of toch even lichtjes geplet werden, kom, maar waarom drama vermijden als er plaats voor is? Mijn kast bleek loodzwaar te zijn, evenals mijn nachtkast en bureau. Kleine rekjes bleken bijna uit de muur te vallen zonder dat ik het ooit had gemerkt. Schuiven bleken overvol te zitten met rommel waarvan ik niet wist dat ik het nog had. Schuiven moesten leeggemaakt worden, maar niet nu, want er moesten elders nog IKEA-kasten worden rechtgezet. En natuurlijk was mijn kamer veel te klein voor eenders welke nieuwe compositie die in ons opkwam.

De hele overloop stond zo na een tijdje vol met spullen, en tot vijf keer toe leek het allemaal voor niets te zijn, want hoeveel mogelijkheden zijn er met een kamer van drie op drie en veel te grote meubelen? Bitter weinig, zo blijkt, of toch als ik mijn nieuwe en goed zittende - doch heel brede - stoel wou behouden. Tegen half elf, na drie uur en een half naarstig klussen, verschuiven, herschuiven, opnieuw veranderen en waarschijnlijk heel wat afbreken kon iedereen en alles zich, at last, vinden in volgende schikking (waarin de deur naar mijn terras wel wijd en blij open kan staan, in tegenstelling tot de deur van mijn kast, grr. Ach ja):

Mijn verhoudingen kloppen wel niet helemaal maar het is nog goed verstaanbaar peis ik (pt 2)

Hey, ik weet het, dat lijkt misschien niet zo'n grote verandering, maar boy oh boy: die meubelen hebben echt alle hoeken van de kamer gezien hoor! Zijnde vier, en ze staan vanwege de grootte (or should I say 'kleinte', grrr) van mijn kamer aleens niet zo ver uit elkaar, dus dat maakte het allemaal zo moeilijk om ze te verschuiven en te herzetten in the first place.

En ik was daarna misschien wel doodop en meer dan klaar om me op bed te laten neerploffen - hopelijk zonder daarbij onzacht op de grond te belanden - maar het goede nieuws is dat:

* deze nieuwe indeling meer ruimte biedt dan a) voorheen en b) duidelijk is op de schetsen
* deze indeling in feite ook veel leuker is dan de vorige
* mijn nieuwe stoel in the end geen miskoop is
* de confrontatie met al mijn rommel ervoor gezorgd heeft dat ik de volgende dag aan het opruimen ben geslagen en me nu veel lichter voel, weetwel, ontdaan van onnodige ballast etc*.

Waar de IKEA al niet goed voor is, zeg.


* Ik zou zo goed voor een new age-blad kunnen schrijven als het moet.

Commentaren

talen-studeer-stoel geeft overlast... allé! Stel het wel met uw stoel... en uhm... je hebt zelfs het talent van binnenhuisarchitekt. En een gemakkelijke terrasstoel zou je ook wel helpen bij het uitrusten van het 'zwoegen'.
En... nu weten we tenminste waarom je journalistiek wilt doen... om te schrijven in 'new age blaadjes'! ;-)

Gepost door: cis | vrijdag, 11 juli 2008

Zo es goe schuiven met de meubelen en dan uiteindelijk tot een volledig nieuwe opstelling komen kan soms deugd doen vind ik! Je es goe uitleven en tot zo'n leuke nieuwe kamer komen na al da geschuif geeft een goei gevoel hè!
Meubelen van Ikea zijn best oké hoor maar je moet ze natuurlijk wel ineen krijgen en dat is niet altijd even gemakkelijk natuurlijk!
Nog veel plezier in de nieuwe slaap- en studeeromgeving!

groetjes,

Michel

Gepost door: Michel | vrijdag, 11 juli 2008

euhm waarom staat uw nachtkast niet aan uw bed? allez... zou da ni moeten volgens de normen?
Allez, herbeginnen! HAHAHAHAHA!
britt heeft ook haar kamer/kasten/bureau uitgemest. Niet dankzij de aankoop van een nieuwe stoel, wel omdat ik achter haar vodden zat! HAHAHAHA!
En wijle zijn weg dinsdagavond. Ik werk wel nog die dag, vandaar een zeer stressy weekend nu. Vooral omdat we pas beslist hebben om van richting te veranderen. Naar de zon ipv naar de regen en we nu alles op korte tijd moeten heruitstippelen.... help me???

Gepost door: Blah | zaterdag, 12 juli 2008

Glenn jongen... jij zou voor om het even wát voor blaadje een aanwinst zijn!!! :-)))
Enne...het ziet er ( op papier) goed uit hoor...laat Blah maar lullen..ik héb niet eens een nachtkastje! Toen mijn vriend die ging maken ( jaja, geheel zelf en niet dus alleen maar in elkaar schroevend van de Ikea hoewel ons bed daar wél van is hahahaha) stond ons bed aan mijn kant klem tegen de muur, dus is er maar eentje getimmerd hahahahahaha! Nu zou het wél kunnen, maar geen flauw idee wat ik erin zou moeten stoppen, dus laat maar dan hè! hahahaha!
Veel plezier met je nieuwe stoel...hij ziet er zeer professioneel uit! :-)))))
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | zondag, 13 juli 2008

Ik zou er, net zoals Blah blijkbaar, ook volledig neurotisch van worden als mijn nachtkast niet naast mijn bed zou staan. *flipflip*

Gepost door: Anneke | maandag, 14 juli 2008

binnenhuisarchitectkunsten?:p
x

Gepost door: Linde_x3 | maandag, 14 juli 2008

Haha ik ken dat..
Alleen heb ik 1 probleem; ik mag mijn meubelen niet veranderen van plaats..

Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | dinsdag, 15 juli 2008

@ Blah en Anneke: Dat valt wel mee, hoor, dat mijn nachtkast niet naast mijn bed staat: eindelijk schijnt mijn klokradio niet meer in mijn gezicht!
= beter en sneller slapen
= hoera!
;)

Gepost door: Glenn | dinsdag, 15 juli 2008

Als de zomer begint verander ik al mijn posters eens van plaats, ik wil gewoon eens verandering, mijn meubels zal ik niet snel veranderen, omdat ik me zo wel vrij goed voel hier op m'n kamertje!
Ik ben ondertussen terug in blogwereld !!
Groetjes en nog een fijne vakantie
Fairytaleboy

Gepost door: Fairytaleboy | woensdag, 16 juli 2008

De commentaren zijn gesloten.