maandag, 23 juni 2008

Het leeft!

Hold on, stop de persen; wie verschijnt daar opeens aan de horizon, y'all? Why jolly, het is warempel de eigenaar van deze blog, die na twee weken noeste hersenarbeid en 4 dagen proeven van zalig niets doen terugkeert van het slagveld dat is ontstaan uit zijn grijze massa! And by grijze massa bedoel ik wel degelijk mijn hersenen en niet mijn haarkleur op sommige plaatsen, voor iemand het zich nog luidop afvraagt.

Hoe dan ook. Speciaal voor jullie: 2 weken examens, samengevat in enkele puntjes. Het was namelijk niet zo memorabel dat ik er dagenlang ganse epistels over kan schrijven, ze, dus daarmee.

* 10% van de studerende jeugd wordt agressief tijdens de examens, ik zwans niet - het stond namelijk in de krant, tussen een hoop ander cijfermateriaal en woordencombinaties zoals daar zijn 'wetenschappelijk bewezen'; hoe verzonnen zou het dus kunnen zijn? Mind you, ik geloofde er eerst ook niet te veel van, maar toen had ik Wiskunde nog niet geleerd natuurlijk. Als iemand zich afvraagt waarom mijn handboek er zo verfromfraaid uitziet: het was de vorige huurder, I swear

* Van Wiskunde gesproken: uit de vorige alinea zou je al kunnen afleiden dat het niet bepaald een aaneenschakeling van dolle pret was om wiskunde te leren - ding ding, 10 punten voor wie dat doorhad - en afgelopen maandag stond ik dan ook stijf van de stress vanwege negatieve vooruitzichten en enkele uit de hand lopende neuroses. Ik was dan ook nog niet zo lang bezig aan het eerste deel van het examen toen ik me opeens wel heel slapjes begon te voelen en op een bepaald moment zelfs neigde naar het bijna van mijzelve draaien, en dus besloot ik dat het tijd was om even naar toilet of naar buiten of zo te gaan. Toen ik dat uiteindelijk durfde te vragen aan de oplettende leerkracht (reden: zie lager) bekeek die persoon in kwestie me alsof ik op alle wc-rollen in het gebouw wiskundige formules was gaan schrijven in order to spiek - ík, of all people - maar zelfs zij moest na een potje moeilijk doen vaststellen dat ik witter zag dan mijn pull en weg was ik.

* In your face, trouwens, leerkrachten die mij vals beschuldigen van spieken. Voor de tweede keer al, verdorie zeg. En ik die dacht dat ik de onschuld zelve was.

Ik kon de spiekparanoia deze keer wel verstaan, though. De woorden van Blah waren bijvoorbeeld nog niet koud of er werd al iemand betrapt op spieken. Not just somebody, trouwens, maar één van mijn beste vrienden. Slik. En de week daarna gebeurde het opnieuw, met een andere zesdejaarsstudent. Om maar te zeggen dat we onbetrouwbaar volk zijn, wij zesdejaars, wij. En dus eerst bijna dood moeten vallen eer we een gezond luchtje mogen gaan scheppen, grrr.

* Mondelinge examens en ik, het zal nooit een perfect match zijn. Eigenlijk is er niets waarvan ik denk dat het in combinatie met mij een perfect match kan worden, maar als we die kant opgaan moet ik eerst nog de Kleenex gaan afhalen en daar heb ik geen goesting in, dus: mondelinge examens, het is een concept waar ik mij toch niet al te goed in kan/kon vinden.

Mijn overtuiging op dat vlak werd gesterkt toen ik bij Frans zoveel euh's uitstootte dat het me niet had verwonderd als Margriet Hermans - bijna uit elkaar spattend van het lachen - hand in hand met Koen Crucke was komen binnenwandelen. Of bij Geschiedenis, toen ik al die uren studie van de namiddag daarvoor in rook zag opgaan door twee cartoons die ik hoegenaamd niet kon linken met de Tweede Wereldoorlog omdat de Koude Oorlog gewoon veel beter in het plaatje (ding ding, woordspeling there) paste. Het was in ieder geval een oorlog, kom. Pff.

In ieder geval: gelukkig voor ondergetekende echter blijkt het spreekwoord 'derde keer goede keer' geen onnozele klucht te zijn, want uiteindelijk kon ik me bij Duits wel perfect redden op mondelinge wijze, waardoor ik content achterbleef met een mondeling zelfvertrouwen dat mij hopelijk ook door Economie en Engels heeft geloodst.

* En als ik morgenavond, tussen vijf en zes, geen telefoontje krijg mag ik woensdagavond mijn diploma in ontvangst gaan nemen. Hoe graag ik jullie ook getuige wil laten zijn van dat moment: er zijn maar drie plaatsen beschikbaar in CC Het Vondel (ze pakken het groots aan, de school: het cultureel centrum en al) per leerling, de leerling meegerekend, dus jullie zullen nooit zeker weten of ik wel degelijk geslaagd ben en (eventueel) volgend jaar alle wilde verhalen over het studentenleven verzin.

Van cliffhangers gesproken, y'all. Van cliffhangers gesproken ... Dit is denk ik nog spannender dan de finale van Sara morgen.

Commentaren

allez ik duim zenne, van Britt heb ik zopas een smske gekregen, die hft een A, ze is naar de debileratie gegaan :) Jééj!!
En nu gij nog!!
En errrg jong, die 2 spiekers, verdoeme, wat nu??? doffice geflest of wadde??

Gepost door: Blah | maandag, 23 juni 2008

[b]Proficiat aan Britt![/b] :D

Dan gaat zij nu naar haar laatste jaar als ik mij niet vergis, he? Amai, amai ... Het gaat rap! :) De vakantie is voor haar al begonnen! En oh: ze mocht naar de deliberatie gaan? Bij ons mag dat niet, ze doen daar heel strikt en officieel over ... :( 'k Zou dat nochtans graag eens horen.

En over de spiekers ... Die van mijn vriendengroep had slechts een bepaald stuk van de leerkracht in zijn grafisch rekentoestel geplaatsd, dus dat deel wordt zowieso niet verbeterd, de rest nog wel. In het ergste geval heeft hij dan een herexamen. In augustus. Dus geen deftige proclammatie in dat geval. :/

En die ander, die zou wel een nul hebben (allez, een één, want ze kunnen bij ons geen nul ingeven in de computer) omdat ze haar ganse cursus in haar bank zou hebben gestoken. Maar ik weet het eigenlijk niet zeker, want zo'n verhalen gaan snel een eigen leven leiden, ge weet hoe dat gaat he. :)

Gepost door: Glenn | maandag, 23 juni 2008

Nou... de duimen staan hier in positie dat jij morgenavond NIET gebeld wordt dus hoor!! Maar eigenlijk denk ik dat het niet nodig zal zijn. Gelukkig zijn er tegenover mondelinge ook schriftelijke examens hè...die redden mij steeds toendertijd. Het ging pas mis op de kleuterleidstersopleiding...voor de hoofdakte te behalen kreeg je alléén mondelinge examens...die hoofdakte bleef dus een mooie droom voor mij...nooit gehaald! ;-)
Succes Glenn!!
Groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | maandag, 23 juni 2008

allé woensdag het nog even uitzweten in Halle om daarna uit te kijken naar... ??? Een kot? Voorbereiding van de reis naar... Frankrijk? Of...
Ik vermoed dat 'Britt' niet naar de deliberatie maar naar de proclamatie zal geweest zijn... zoals jij op woensdagavond!
En... stil zitten hé tussen mama en papa in het cc! ;-)

Gepost door: cis | maandag, 23 juni 2008

nenee ze ging wel degelijk naar de deliberatie (hey Cis, ik lijk misschien wel dom maar ben het niet zenne), maar niet naar de deliberatie itself, wél nadien. Dan komt de klastitularis naar buiten en zegt aan wie het horen wil, of je erdoor bent of niet. Géén punten dus, wel gewoon een A of een C. Of een A met herexamens ofzo... Dus ze was er zelf niet bij hè!!! Dat doen ze vaneigest ni, da's geheim hè jong...
De proclamatie is vrijdag pas...
Nu ja, en ja idd, ze gaat nu naar de 6des... reeds... pfieuw... ik duim keihard voor jou zenne!
En de kodak? die heb ik woensdagnamiddag... ik maak er dan wel een postje over :D

Gepost door: Blah | maandag, 23 juni 2008

Seg seg, spannender dan de finale van Sara? Da kan ni! (aangezien iedereen nu al weet dat sara en simon gaan trouwen:p).
Ik heb trouwens zowaar hetzelfde probleem gehad als u tijdens mijn examens. Ik moest plotseling naar de wc: 'Jamaja, kzal wel moeten meegaan e!'. En geef u gsm maar af!
Bleugh, anyway!
En x wat ik redelijk oneerlijk vind voor jou; ik werd niet verdacht van spieken terwijl dat eigenlijk wel terecht zou geweest zijn (ssssst!!)
Oja, Ik duim da ge derdoor zijt!
x

Gepost door: Linde_x3 | maandag, 23 juni 2008

ola gaat Sara met Simon trouwen??? Alleeee, nu edde da verklapt!!! Hahahahahaha! Nee zenne, 't staat in haar dagboek :D

Gepost door: Blah | dinsdag, 24 juni 2008

Nu is het niet meer spannend ... :(

Hahaha, grapje, ik had precies al in de krant willen zien dat ze gaat trouwen, want foto met trouwkleed, en dan stond het nog eens in Teve Blad ook, dus ik wist het feitelijk al. Allez zeg: dan toch.

En aangezien die finale dus niet meer spannend is, houdt niets mij tegen om de nieuwsflash die me vandaag ten ore kwam met jullie te delen en zodoende komaf te maken met mijn eigen cliffhanger, right? :p

Gepost door: Glenn | dinsdag, 24 juni 2008

De commentaren zijn gesloten.