zondag, 18 mei 2008

Dit is niet grappig.

Donderdagochtend, het eerste lesuur. Tijdens Engels zijn we bezig met een quiz, en bij de andere twee groepen laaien de gemoederen hoog op in de vorm van hysterische kreten bij elk juist én fout antwoord. Sarcastische en geslaagde pogingen van onze groep om dat na te bootsen worden niet opgevat als mop, ondanks de duidelijkheid ervan, en dus kunnen de andere groepen ons bloed bijgevolg wel drinken. Ik denk dat ze nog liever een bom op het gebouw hadden gesmeten dan ons te laten winnen en de prijs die aan de overwinning vasthing aan hun neus te zien voorbij gaan, maar dat kon ook mijn overactieve verbeelding zijn geweest. In ieder geval: het hoeft dus niet te verwonderen dat het daar spannend was, dat eerste lesuur. En dan, opeens, in het midden van de strijd, fluistert A me onverwacht het volgende toe:

"Oei, Glenn, ge hebt daar een grijs haar."

Ze had gelijk, A. Toen ik thuiskwam zag ik het immers ook, of toch nadat ik uitvoerig in de spiegel had gekeken en met vijfenzeventig verschillende lichtinvallen mijn in verval rakende coupe belichtte. Ik doe dat niet graag, in de spiegel kijken, niet in het minst omdat hetgeen ik zie altijd ontstellend is en mijn ganse dag kan verpesten als ik al een beetje verkeerd het bed ben uitgestapt. Wat ik nu zag was echter nog ontstellender, en toen mijn ma dan ook lang genoeg van haar kaartspel opkeek om te vragen waarom ik voor de spiegel stond snauwde ik haar neus af with a vengeance. Ze merkte het echter niet; waarschijnlijk verstoorde haar immense lachbui haar opmerkingsvermogen.

"Hahahahahaha!"* [pauze waarin bekomen wordt van het voorgaande] "Nu ge het zegt ... Ik had dat ook al willen opmerken."

Great. Blijkbaar heeft het zelfs al in de gazet gestaan zonder dat ik het wist, of dat zou je toch kunnen concluderen wanneer je mijn ma kent. Wat een miserie, mensen.

Van miserie gesproken, trouwens. Na een grondig onderzoek op mijn kapsel ging ik aan de slag met het internet om op te zoeken wat aan de basis kon liggen van dat ene grijze haar, maar man toch: ik wou dat ik het niet gedaan had, eigenlijk. Vieze ziektes waar een mens heel waarschijnlijk een langzame, pijnlijke dood van sterft werden mij opgedrongen, en als het even beter ging kwam ik op websites terecht die speciaal aan het wereldwonder that is haar gewijdt waren en waarop mensen over dit mirakel van de natuur praatten al ware het puur goud. Als dat indeed zo zou zijn, ben ik zeker zilver, maar bon.

Anyway. Na een harde zoektocht (van no less than vijf minuten though) stootte ik al op een iets menselijker oorzaak voor mijn, eh, probleempje, en nu blijkt dat stress ook wel eens de grote boosdoener zou kunnen zijn. Dat kon ik toch al meer aannemen dan één of andere ziekte met een naam waarvan ik niet eens zal proberen om hem uit te spreken, want stress heb ik met hopen.

Deze week bijvoorbeeld is de week waarin alle grote werken en toetsen samenkomen, en ik zou mezelf niet zijn als ik daarvan alles al op voorhand had afgewerkt (maar op dat vlak ben ik tenminste niet de enige, ontdekte ik dankzij Eikebah**). Ook deed ik deze week weer een huiveringwekkende constatering die recht uit een boek van Jane Austen leek te komen, en daar zit ik ook wel niet bepaald weinig aan te denken als het slecht uitkomt (i.e. altijd).

Stress it is, zal ik dan maar aannemen. Zou ik het in dat geval zover kunnen krijgen dat de school en niet ik afdokt voor mijn doos haarverf van Garnier? En wat denken jullie van platinablond? Of ben ik eerder het type voor een zwarte tint à la emo? Of moet ik gewoon grijs worden en zodoende al mijn hoop op een happy ending à la Jane Austen meteen opbergen?

Gelukkig is er maar één, allez.

* It could have been longer. And harder. Grrr.
** Linkage to the max, yo.

21:19 Gepost door Yours truly in Over mijzelve | Permalink | Commentaren (6) | Tags: grrr, niet grappig, haar |  Facebook |

Commentaren

. Yesh, I've gotten linklove!

Anyway, trek u dat grijs haar niet aan, joh! Ik ken mensen die mij doodzagen over hun grijs haar, gespleten haar punten, rare schijn in een bepaalde lichtval,... And I don't see a thing.

Misschien ben ik wel blind.

Gepost door: Anneke | zondag, 18 mei 2008

hahahahahaha zo een post over 1 grijs haar? hahahahaha! Glenn toch! Is uw pa grijs? uw ma? 't is ook genetisch hè, mijne pa was grijs op zijn 12j!!!! Mijn mama werd dat op haar 30ste. Ik ontdekte ook al vrij snel grijzekes, mijn broer is ook ne grijze 40-er. So what? Eentje trek je uit hè, je staat nog niet eens VOL! En da's een teken van wijsheid ook hè mister G. Dus binnen dit en 20 jaar ben een een mooie slimme man met machtige grijze lokken. hey, heb je Richard Gere al eens bekeken??? mmmm..... grauw.... :D:D

Gepost door: Blah | maandag, 19 mei 2008

wel... weinig grijze haren kunnen ook teken van wijsheid zijn...
Misschien wel een eerste signaal van kaalheid die binnen kort zal komen :D
En... als dit het enige échte probleem is waarmee je nu aan het worstelen bent... dan gaat het je toch wel heel goed! En... trek het uit en je koppeke zal opnieuw zo gaaf-chocolade-bruin zijn...

Gepost door: cis | maandag, 19 mei 2008

@ Anneke: Ik wou dat ik het ook was.

Allez, eigenlijk niet; selectief blind dan, voor dat ene haartje.

@ Blah: Ik zei wel dat het niet grappig was he, hahaha! :p By the way: het zit inderdaad in de familie. Mijn pa is wit, en mijn ma verft haar haar ook vanwege het zilvere gevaar.

I'm doomed! :(

@ Cis: Kaalheid? *faints*

Gepost door: Glenn | maandag, 19 mei 2008

Oké oké, op zich is het niet leuk en zeker niet op zo'n jonge leeftijd! Maar zoiets kies je nu eenmaal niet. En zoals je zelf zegt het zit in de familie. Weinig aan te doen vrees ik! Maar zo eentje zou ik idd wel vlug uittrekken. Ik scheer m'n haar af omdat ik niet zo fel meer bedeeld ben maar als ik het laat staan zou ik ook wel grijs zijn denk ik! Maar ne grijze man is zeker ook niet lelijk hoor! Lig er niet van wakker, er zijn ergere dingen!

Groetjes,
Michel

Gepost door: Michel | maandag, 19 mei 2008

Zit er niet mee joh!
Bekijk het positief! Dat grijze haartje komt de mensen vertellen hoe wijs je al bent voor je leeftijd!

Fijne zondag Glenn!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | zondag, 25 mei 2008

De commentaren zijn gesloten.