donderdag, 15 mei 2008

Niet zo sticky en sweet

Madonna gaat opnieuw op wereldtournee. Nu ja, wereldtournee: ze zal met haar concerten landen aandoen in Europa en Noord-Amerika onder het mom van een wereldtournee. Iemand mag haar geografische kennis dringend eens bijschaven, me dunkt, maar wie ben ik om iemand te beoordelen die ettelijke miljoenen rijker en ettelijke jaren ouder is dan mij?

De laatste keer dat Madonna op wereldtournee vertrok, twee jaar geleden, kon en mocht ik er door een aantal niet nader genoemde factoren niet bij zijn, en daar zag ik van af. Als Madonna een concert geeft is dat namelijk niet zomaar een concert; kosten noch moeite spaart ze om visueel en fysiek iedereen achterover te blazen met ingewikkelde choreographiën, een fantastische podiumopstelling en beelden op de achtergrondschermen om 'u' tegen te zeggen. Als je geluk hebt simuleert ze zelfs masturbatie op het podium, of hangt ze zichzelf aan een kruis om nog eens, zoals in de goede oude tijd, een rel te ontketenen met het Vaticaan.

Allemaal fantastische redenen om wél eens naar een van haar concerten te gaan, zou je zo zeggen, en dat zijn het ook. Toen haar laatste tournee dan ook eindelijk op dvd verscheen en ik zag wat ik gemist had zwoor ik dat haar volgende wereldtournee niet aan mij voorbij zou gaan. Die staat nu dus voor de deur, en wat zegt mij dat Madonna niet meer van hetzelfde spektakel zal aanbieden en haar nieuwe tournee dus op de eerste plaats van mijn 'to see'-lijstje (dat ik niet heb, maar kom) hoort? Niets, mensen, niets.

Donkere wolken komen bovenstaande vreugde echter verstoren.

Ten eerste zou ik voor een concert uit de Sticky and Sweet-tournee (het wordt tijd dat ze die belachelijke snoepmetaforen achter zich laat. En haar benen sluit while at it) al een internationale reis moeten ondernemen, want Madonna speelt niet in een onnozel landje als België - vooral niet omdat dat onnozel landje één van haar beste nummers als plagiaat bestempelde en we dus een land non grata zijn in haar ogen vol dollartekens.

Ten tweede zou ik die internationale reis naar alle waarschijnlijkheid nog eens alleen moeten ondernemen ook, want ik ben de enige Madonnafan in een straal van ontelbare kilometers, en ik ken niemand die zot genoeg is om met mij naar Amsterdam/Parijs/Düsseldorf/een andere stad nabij die niet in België ligt te reizen voor een wijf dat ze niet graag horen en nog minder graag de benen zien spreiden in een zoveelste provocerende houding.
(iemand die geen fan is zou daar ook geen gigantische smak geld voor neertellen, maar zo loop ik op de punten vooruit)

Ten derde zijn haar concerten ook weer gewoon veel te duur. Dit heeft niets te maken met gierigheid, integendeel: ik zie het gewoon niet zitten om 145 euro neer te tellen voor haar, in de wetenschap dat ik dan nog niet eens de beste plaatsen zal hebben en the lady herself waarschijnlijk als een stip van enkele centimeters groot het hand in de broek zie steken bij het zeggen van 'motherfuckers' tegen haar financieel geplunderde fans. Dat zal ik dan nog niet eens zelf gezien hebben vanop 2 kilometer afstand, maar achteraf via dvd beseffen, zo van "daar sloegen die opgewonde kreetjes van de eerste linies dus op." En dan nog is het mogelijk dat het in the end over nog iets heel anders ging.

Ik denk dus dat ik de kaartenverkoop, aanstaande zaterdag (voor Amsterdam), aan mij voorbij zal laten gaan, menschen. En als ik daardoor een minderwaardige fan ben, dan is dat maar zo, denk ik. There will always be a next time ... Vooral omdat haar nieuwe platenlabel in feite een concertpromotor (of zoiets) is en ze dus zeker nog 3 tournees uit haar gespierde lijf zal moeten persen om haar monstercontract* na te komen. We zullen dan wel zien.

* 120 miljoen dollar, y'all. Ik peis dus niet dat ze mijn 200 euro zal missen, ze.

Commentaren

Ik wil gerust gaan Glenn, maar die prijzen zijn idd ongelooflijk hoog. Ik ben al gaan kijken op internet, 't is schandalig wat ze vragen ! Toch hoop ik haar ooit nog eens live te kunnen zien, mss als ze net als al die "ouwe" aan een come back timmert;-)))
Groetjes !

Gepost door: nicole | donderdag, 15 mei 2008

Ik ga toch. Allé ik zou heel graag gaan en dat geld, ja dat heb ik er mss wel voor over. Ware het niet dat je natuurlijk de reiskosten en het eventuele verblijf ginder moet bijrekenen! Maar ik zeg al jaren dat ik ze echt wel wil zien! En al is dat dan in Parijs of Amsterdam. Mss zelfs Londen! Ik ga proberen een ticket te bemachtigen maar dat zal zelfs een zware opdracht zijn!
Maar dat ze België weeral laat links liggen vinnek wel ni leuk! Als ik haar was zou ik zeker komen en Frozen zeker zingen! Maar ik ben Madonna niet hè. Ah nee want dan moest ik naar mezelf gaan kijken :)


Groetjes,
Michel

Gepost door: Michel | donderdag, 15 mei 2008

Djeezes... duur inderdaad!! Voor een benenspreidend mokkel van bijna 50? Pfff!
Nou..ik vind je echt geen minderwaardige fan als je dat er niet voor over hebt hoor Glenn...ben zelf een enorme fan van nederpopgroep De Dijk, maar heb nog nooit een officieel concert van hen bijgewoond...alleen maar try-outs....lekker goedkoop en vééééél gezelliger kleine zaaltjes! En de muziek hoor je veel beter op cd's!! hahahahha!
En nee...ik begin géén fotoblog...ik laat jullie lekker via m'n gewone blogje mee genieten van mijn meest geslaagde probeersels! :-)))
Keep on blogging!!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | donderdag, 15 mei 2008

"(het wordt tijd dat ze die belachelijke snoepmetaforen achter zich laat. En haar benen sluit while at it)"

=> ²

Het wordt tijd dat ge fan wordt van dEUS, mijn beste. 30 euro en ge staat op een afstand dat ge ze praktisch kunt aanraden. *denkt niet aan het gebrek aan Magdalena* ;)

Gepost door: Anneke | vrijdag, 16 mei 2008

:-) ha neen, ik zou ook niet meegaan, maar ik zie dat Nicolleke en Michel wel al kandidaat zijn. Nu nog een sponsor vinden (nee, kijk niet naar mij) en ge hebt een kans om haar te zien...

en btw, Sara gaat wél samenkomen met Simon op 't einde! Anders zou 't geen telenovele zijn! ha ja!

Gepost door: Blah | zaterdag, 17 mei 2008

@ Blah: Jamaar, dat was niet de bedoeling van het bericht he. :) Ik wou er gewoon op wijzen dat Madonna toch niet àlles van mij gedaan krijgt.

En het zal wel zo eindigen zeker, met Sare en Simon als koppel - vtm kennende. :'( Het is dat dat toch een ambetanterik is he, en Sara zo een lief maske.

Ik ga er écht te veel in op, jongens toch. :p

Gepost door: Glenn | zaterdag, 17 mei 2008

't blijft schandalig dat de wereldsterren dergelijke prijzen vragen aan de fans ... zonder die fans hadden zij nooit 'iets betekend. Dus mag Madonna eens iets extra's doen. Misschien een Meet en Greet bij jou?:)

Gepost door: Cursief Huigje | zondag, 18 mei 2008

De commentaren zijn gesloten.