vrijdag, 18 april 2008

Glenn praat. Over vanalles.

Wel jandorie, zeg, het lijkt wel alsof maandag en vrijdag mijn vaste blogdagen worden, y'all!

FYI: zo is het níet.

Ik zeg het maar: laat jullie niet afschrikken door dit wederkerend patroon (dat jullie waarschijnlijk niet eens hadden opgemerkt als ik er niet zelf over begonnen was), mensen: er zullen wel degelijk nog weken komen waarin ik meer te vertellen zal hebben of er meer tijd voor zal maken! Volgende week bijvoorbeeld zal ik het hoogstwaarschijnlijk nodig vinden om mijn opwinding over Madonna's aankomende nieuwe CD (vrijdag!) te delen met jan en alleman, dus ofwel vluchten jullie daarvoor nu het nog kan, ofwel zetten jullie de popcorn al klaar voor een potje fanhysteria.

In the mean time vond ik het niet nodig om jullie wereld op zijn kop te zetten met het hartverscheurende verhaal waarin ik op een stoel ging zitten waar een kauwgom aan plakte en dat pas doorhad toen mijn gat op verdachte wijze aan de stoel bleef kleven, of de lost but not so found van mijn zwarte sjaal, waardoor ik nu rondloop met een ouwbakken blauw geval waar mijn nek van kriebelt.

In ieder geval.
Als alles goed gaat en mijn appendix niet plotseling besluit om te ontploffen of zo, zal ik morgenvroeg richting Brussel trekken, ook wel gekend als de stad waarvan ik in een niet zo ver verleden nog zei dat ik daar niet naar school zou gaan, ze - en laat ik nu net een hogeschool gaan bezoeken, zeg! Ik had vroeger namelijk een beeld van Brussel waarin criminaliteit en prostitutie hoogtij vierden en ik er per stap die ik zou zetten 25 keer overvallen en verkracht kon worden. Nu alle folders van Brusselse hogescholen en universiteiten mij echter verzekerd hebben dat Brussel een bruisende en interessante stad is (zonder dat het woord 'geweld' of 'exhibitionisme' één keer viel) EN ik op al die winkeltochten en theaterbezoeken ginds nog geen enkel probleem heb gehad EN die folders mijn interesse het meest van allemaal prikkelden, heb ik besloten dat

* onze hoofdschtad wel meevalt en
* in Brussel naar school gaan dat ook wel kan doen, alle studerende hipsters uit Gent of Leuven die dit nu lezen en spontaan jeuk krijgen van deze vreselijk oncoole woorden (it could also be the blue scarf) ten spijt.

Aldus zal ik morgen eens gaan kijken hoe het zit op de Erasmus Hogeschool, en more specifically hoe het zit voor een zekere studierichting called Journalistiek. Jawel. Echt zeker van die keuze ben ik wel nog totààl niet, maar het bezoek van morgenvroeg staat in functie van die onzekerheid: ofwel weet ik nu a) zeker dat dit mijn richting zal worden, b) min of meer zeker dat het wel iets voor mij zal zijn of c) zeker dat het helemaal niets, nothing ende noppes voor mij is. Er is over nagedacht, menschen; alles wat ik doe heeft een zekere functie hoor! Of toch bijna alles, kom.

Spannend dus!
Niet in het minst omdat ik heel waarschijnlijk mijn sociale capaciteiten zal moeten uitmelken om informatie te kunnen vergaren, en laat mijn sociale handicap nu net nog altijd één van mijn grootste negatieve eigenschappen zijn. Ik werk eraan, though: de afgelopen weken ben ik immers socialer en interactiever geweest dan ooit tevoren - niet in het minst vanwege onze klassenfuif, waarvoor ik spontaan mensen moest aanspreken en die verbazingwekkend genoeg niet meteen in lachen uitbarstten vanwege mijn schijnbare, allesoverheersende belachelijkheid. Of die indruk kreeg ik vroeger toch bij sociaal contact, waardoor ik tot in de binnenste cirkels van een gigantische asociale schulp kroop.

Anyway ... Ik hoop maar dat ik morgennamiddag al iets wijzer ben geworden over de hele zaak, want nog meer dan vorig jaar komt mijn omgeving af met prangende vragen over welke studiekeuze ik ga volgen na het kutmiddelbaar, en ook op school is er geen houden meer aan: het gaat de hele tijd van "geef een formulier over je DEFINITIEVE studiekeuze hier binnen" en "schrijf een opstel over je DEFINITIEVE studiekeuze en hoe de voorbereiding op die keuze verliep daar" alsof we allemaal al sinds onze geboorte weten hoe ons leven er zou uitzien en alles een zekerheid is. En dat maakt mij wel een beetje nerveus en zenuwachtig, ja. Een beetje veel, zelfs.

Misschien komt het wel doordat ik twee maanden te vroeg ben geboren, you know, dat ík het weer niet zeker weet. Die stomme prematuurheid, toch.

Commentaren

Popcorn Ik zet de popcorn klaar voor wat fanhysteria. :)

Gepost door: Mark | vrijdag, 18 april 2008

Ik vlucht voor die fanhysteria vrees ik. Dus waarschuw me even. Sorry!

By the way, toffe lay-out!

Gepost door: Nele | vrijdag, 18 april 2008

evolutie... Over Madonna... weet ik eigenlijk niks :*) Dus echt hysterisch... wil ik jou wel een meemaken!
En studiekeuze. Goed zou ik zeggen! Informeren en dan beslissen en niet meer achterom kijken hé... da's van pre-matuur naar (post-)matuur :D

En... jouw metamorfose van asociale neuroticus² naar sociale interactivist komt ook wel tot uiting in deze nieuwe lay-out!

Succes met je info-bezoek... in de hoofdstad.

Gepost door: cis | zaterdag, 19 april 2008

Veel geluk met het maken van je studiekeuze! Ik ben ook zo'n geval dat altijd heeft gezegd nooit naar Brussel te gaan studeren... Ik ben daar wel bij gebleven :)

Toffe nieuwe lay-out :)

Groetjes

Gepost door: Lost Girl | zaterdag, 19 april 2008

Over de lay-out: Zeker? :) Ik twijfel (als vanouds) nog een beetje. En als ik er dan iets aan wil veranderen (die grote lelijke RSS-knop wegdoen bvb) door aan de code te prutsen verander ik opeens veel meer dan de bedoeling was, behalve dan wat ik eigenlijk wou veranderen.
Tss, the www and its funny ways. :p

En over de uitstap naar Bruxelles: het middelbaar is echt peanuts vergeleken met een hogeschool! Echt! De dingen die ik vandaag heb gezien en gehoord, man: wauw!

Aan de ene kant vind ik dat heel opwindend en kan ik al niet meer wachten, maar aan de andere kant is het toch ook nog een beetje heel erg angstaanjagend. Snap je? :)
Grote stappen, honderdduizend nieuwe ervaringen, zal ik het wel aankunnen, en zo van die dingen.

Goh, zeg. Er staat nog heel wat te gebeuren, dat is zeker.

Gepost door: Glenn | zaterdag, 19 april 2008

wauw ik verschiet mij onnozel van uw layout! Helemaal vers jong! :D:D
Jaaa Brussel, ik bezie dat ook met gemengde gevoelens, die hogeschool (voor britt later) maar britt's nichtje gaat daar nu ook en die heeft als meiske toch nog nooit enige last ondervonden en ze neemt ook den trein enal... dus... tjah...

Gepost door: Blah | zaterdag, 19 april 2008

Hola, een volledig vernieuwde lay-out! Echt leuk, alhoewel ik eerst effe twijfelde of ik wel juist zat!
Ik vind je studiekeuze best oké hoor! En dat dan nog in onze hoofdstad volgen is toch oké zeker!
Met die fanhysteria ga ik ook mee doen hoor! Ik zal die cd van Madonna vrijdag ook nog in mijn bezit hebben hoor! Ik wacht er al op van toen het bekend werd dat ze een nieuwe uitbracht! Het zal wel weer pareltje zijn zeker!

Groetjes,

Michel

Gepost door: Michel | zondag, 20 april 2008

@ Michel: Daar zou ik niet zo zeker van zijn ;) Madonna is niet al te neig overtuigend als hip hopster, vind ik, of dat leid ik toch af uit 4 Minutes en het reeds in augustus gelekte Candy Shop (worst sexual innuendo ever).

Alhoewel ... Af te leiden uit de previews die de ronde doen lijkt het toch eerder een discorondje te worden dan een bijeenkomst van homies en biatches. :p

We zien wel. Nog vijf dagen! :aah: :aah: :aah:

Gepost door: Glenn | zondag, 20 april 2008

Een discorondje? Daar ben ik altijd voor te vinden. De vorige cd was in die optiek alleszins wel geweldig vond ik!

Gepost door: Michel | zondag, 20 april 2008

Ik schrok ook wel wat van de lay-out, maar vind 'm wel strak.

Niet om u te ontmoedigen, maar vergeet nooit dat wat in de boekskes staat altijd eufemismen zijn. Elke hogeschool/univ heeft zijn voor en nadelen. :)

Gepost door: Anneke | maandag, 21 april 2008

Indeed ... Iedereen wil zijn eigen school natuurlijk het beste laten overkomen. :) Same goes for een Sid-In.

Op zo'n bezoeken is dat eigenlijk ook nog altijd het geval, hehe, maar dan zie je toch zelf eens hoe en wat alles is. Ik denk ook dat je de veelbelovende woorden dan beter kan duiden. (?)
Nu ja ... dat léék toch het geval. :)

Gepost door: Glenn | maandag, 21 april 2008

Je hebt echt een super lay-out!
Ja, die scholen he, wij hebben nu de hele namiddag studie, omdat de leerkrachten ziek zijn en wij niet naar huis mogen..

Gepost door: Fairytalegirl | dinsdag, 22 april 2008

De commentaren zijn gesloten.