vrijdag, 28 maart 2008

Blast from the past: Het middelbaar (3)

Het derde middelbaar.
Het jaar waarin 2C werd ontbonden en plaats maakte voor een veel leukere klas * mijn beugel mocht er eindelijk af, waardoor ik toch 2 maanden een mooi gebit had * acné² * dat jaar kende mijn puberteit namelijk zijn hoogtepunt * de 24 Urenmarathon was de enige leuke dag van het hele jaar * en de onbedoeld vandalistische tocht door Brugge ook, dan * want voor de rest werd ik vooral heel hard gepest. Life was hard at fifteen, that's for sure.

Van het derde middelbaar weet ik het liefst nog zo weinig mogelijk af, om bovengenoemde reden, en het aantal toffe herinneringen die ik er toch van kan oprakelen zijn ook makkelijk op één hand te tellen. Ik ga het dan ook houden op het tofste en meest voor de hand liggende verhaal, eentje waarmee we drie jaar geleden zelfs de krant haalden, en dat is het verhaal van de 24 Urenmarathon.

Allemaal goed en wel, die marathon, of toch voor de klassen die door de selectie raakten om te mogen deelnemen. Dat zat namelijk zo: ondanks het feit dat ze het goede doel (like, duuh) op die manier konden steunen zagen te weinig leerkrachten, in verhouding met het aantal leerlingen, het zitten om een nachtje door te doen in het gezelschap van op hol geslagen (en door moeheid waarschijnlijk nog eens ambetante) hormoonstallen. Daarom moest je klas aan bepaalde criteria voldoen in order to participate, en laten we eerlijk zijn: het feit dat onze klastitularis één van de organisatoren van het spel was zal ons wel meer geholpen hebben dan het lid zijn van het leerlingenparlement, zoals vriendin M en haar aanhangsel N dat waren.

22 april brak aan, en na een hemeltergend lange en verrassend genoeg ook warme lesdag luidde het belsignaal om 15u25 eindelijk het vertrek in van de overbodige leerlingen en leerkrachten, waardoor het spel eindelijk kon beginnen. Vanaf dan was het vanzelfsprekend één en al suspense dat de klok sloeg. Niemand wist echt wat er ging gebeuren, behalve dan dat we voor de volgende ochtend een misviering voor de boeg hadden, en - zoals het een echte middelbare school past -  de wildste verhalen deden de ronde.

Uiteindelijk bleek dat allemaal nogal mee te vallen. We speelden vertrouwensspelletjes in de brandende (!) zon, bezochten rond middernacht de set van Witse, woonden een optreden in de polyvalente zaal bij (allemaal na 10 uur en met risico op klachten van buren - spannend!), deden mee aan de meest oersaaie quiz ooit (maar hij kwam dan ook van de directie, dus veeg die verwonderde blik maar al van jullie gezicht. Vragen over politiek zijn een no no rond 4 uur 's morgens), .... Onder andere, hoor, onder andere, want vierentwintig uren (min zeven lesuren) om te vullen, dat zijn er veel ze!

In ieder geval: zoals ik al zei was de quiz van de directie behoorlijk slecht gepland, zo rond 4 uur 's ochtends, en dat was het moment waarop ik de eerste oogjes toe zag vallen zonder dat daar het excuus "jama, ik liet mijn ogen efkes rusten" bij te pas kwam - omdat sommigen het dus te druk hadden met slapen en zo geen lame ass excuses konden uitbrengen om hun slapen te rechtvaardigen. Want slapen was des duivels! Het vergif van de maatschappij! Slapen, daar deden wij niet aan mee, nee meneer. Wij hadden onderling besloten om de volle vierentwintig uur door te doen, en heaven forbid als iemand het zou wagen om met zijn toot in slaap te vallen! Niet dat we die persoon echt iets gingen aandoen, want D en ik werden op dat moment zelf bedreigd met afklopping aan het park en wisten dus dat dat niet neig plezant was, maar we konden het tenminste nog vijftig jaar herhalen, niet waar?

Tot 5 uur ging dat redelijk goed, maar tussen vijf en zes moest ik toch beginnen vaststellen dat het onderling pact er één was van mijn kloten, want ik werd moe. Erg moe. En 'Galgje' hielp niet bepaald om die moeheid af te zweren, integendeel. Toen Elisabeth aan het bord verscheen en een woord in gedachten had waar niemand het eerste millennium op kon komen besloot ik om zelf 'mijn ogen te laten rusten'. Jawel. Compleet onschuldig en half verdoken achter mijn handen, en weg was ik. Toen mijn ogen uiteindelijk 'uitgerust' waren was het woord van Elisabeth echter al twee rondes lang geraden, iets wat ik in mijn slaaproes niet doorhad toen ik aan D vroeg waar Elisabeth plots was gebleven. Oeps - foutje!

"GLENN HEEFT GESLAPEN! GESLAPEN HEEFT HIJ! HAA HAHA HAHA!"

Speaking of wakker worden en al. Bleek dat ik inderdaad vijf minuten was weggeweest naar Dromenland, en die vijf minuten achtervolgen mij nog tot op de dag van vandaag als we het nog eens over de marathon hebben. All of that terwijl ik al bij al toch meer dan vierentwintig uur wakker ben geweest, die dag, want toen de marathon er om 8u20 op zat had ik er al zeker vijfentwintig wakkere uren op zitten. Jawel. Maar het mag allemaal niet baten, mensen: Glenn heeft geslapen, en ik zal het eeuwig geweten hebben.

Maar ik was tenminste als enige wakker tijdens de misviering. Basta.

Commentaren

Hahahaaa.... de laatste zin is de mooiste hahahaha! Ongelofelijk dat je er na 25 uur wakker te zijn geweest nog in slaagde je ogen open te houden tijdens een misviering!!! KNAPPP!! Het zou in de schoolanalen vereeuwigd moeten worden! :-)))
Btw...ik had mijn foutje wat betreft de vakantieduur al rechtgezet hè...hier hebben de kinderen alleen 2e paasdag vrij gehad..jullie zijn toch maar bofferdjes! :P
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | vrijdag, 28 maart 2008

m-o-o-i zou ik nooit kunnen hoor. Als men dat bij ons op school deed, kwam ik (als leerkracht) wel een kijken rond 10 u en verdween daarna... om pas terug te keren bij het ontbijt.
Niks voor mij... vechten tegen de slaap.
:D
En... derdes... ja, het is een jaar waar je door moet hé en gelukkig ben jij het goed doorgekomen! en ben je toch ook wel heel wat assertiever geworden ;)

Gepost door: cis | zaterdag, 29 maart 2008

Wil... dit niet gewoon zeggen dat zelfs een misviering nog way interessanter is dan de schoolbanken? :P

Gepost door: Anneke | zaterdag, 29 maart 2008

Zo'n marathons, ik heb het altijd wel leuk gevonden maar heb er zelf nooit aan deelgenomen. Waarschijnlijk omdat de anderen zoiets niet echt zagen zitten en ik alleen ni echt opgewassen tegen de rest om mijn zin door te drijven! En dat de anderen tijdens de mis in slaap gevallen zijn daar kan ik toch beter inkomen hoor Glen! Maar het is zeker een grotere prestatie om dan wakker te blijven!
Nog een prettige paasvakantie!

Groetjes,

Michel

Gepost door: Michel | zaterdag, 29 maart 2008

Haha; inderdaad goed slot!
Wow; wat is het lang geleden dat ik nog eens een blogronde deed, shame shame shame!

Ps: zat jij op de trein gisteren? anders heb ik jou misschien wel gezien.

Grtjs x

Gepost door: Fairytalegirl | dinsdag, 01 april 2008

@ Fairytalegirl: Ik denk dat ik je zal moeten teleurstellen: geen treinen gisteren, enkel de Oostendse dijk met vriendin M. :)

Het was anders tof geweest, zo nekeer een blogmeeting! 8)


@ Anneke: Ik denk dat het gewoon toeval was (want hey, misvieringen en schoolbanken: what's the difference? :p) - op dat moment was ik eigenlijk opeens weer klaarwakker.
24 uur wakker blijven and its wicked ways, zeker? ;)

Gepost door: Glenn | dinsdag, 01 april 2008

De commentaren zijn gesloten.