vrijdag, 21 maart 2008

Glenn praat eenmalig over, God forbid, voetbal

Meet: Glenn, vóór vanmiddag.
Ik ben niet zo voor voetbal, mensen. Eigenlijk ben ik gewoon niet voor sport in het algemeen, maar als ik daarover moet beginnen zijn we nog lang bezig, dus ik herhaal: ik ben niet zo voor voetbal, mensen. Er is iets aan die sport dat mij niet aanstaat, naast het feit dat het een sport is: het nut van achter een bal te lopen om hem weer weg te schoppen, bijvoorbeeld, ontgaat mij volkomen. Of het spugen op grond en wegschieten van snot met duim en wijsvinger. Of het overdreven op grond vallen en bij de minste aanraking met het mengsel van gras, spuug en snot de sissy uithangen dat het niet meer schoon is. Ik vraag u: wat is daar nu aan?

En wat vinden al die voetbalfanaten daar nu aan, die bij elke match voor de buis hangen of in het stadion met een sjaal zwaaien? Want 3/4 van de tijd roepen ze dingen als 'slechte pas' of 'maar allez jonges toch pottestampers van mijn geslachtsorganen dat gijlle zijt godverdomme', alsof ze het allemaal veel beter zouden kunnen. Waardoor er dus eigenlijk geen nut meer is aan het kijken naar anderen die het slecht doen; veel nuttiger zou het zijn om zelf een ploeg op te richten met andere voetbalfanatan die het beter weten, right? Maar, hé ho zeg, pas op als de andere ploeg het waagt om een verkeerde beweging te maken: dan is de bende pottestampers opeens weer wél de hemel op aarde en alles wat schoon is, want niemand raakt aan hen, op de fans na.

Dat was mijn visie op voetbal tot vanmiddag. Ik voorspel dat ik ze binnenkort - morgen of zo - weer zal hervatten, maar toch: vandaag vond ik voetbal tof. Vandaag was het immers de dag waarop sportievelingen uit ons lerarenkorps het gingen opnemen tegen een ploeg BV's in een nagelbijtende voetbalmatch, allemaal in het teken van het goede doel, en ik zag het al helemaal zitten - eerst en vooral omdat ik hoog en droog op de megatribune van het megastadion van SK Halle (beat that, Barcelona!) zat terwijl beide ploegen bij momenten hagel e.d. moesten trotseren, gna gna gna, en ook omdat ik gegokt had op de uitslag van de match en eens wou zien of mijn pronostiek klopte.

Dat werkte zo: voor de voettocht in de voormiddag (of gewoon om geld bijeen te rijgen) kregen alle leerlingen op voorhand een sponsorkaart mee naar huis die ze zo vol mogelijk moesten zien te krijgen voor het goede doel. Of leeg inleveren, whatever. Vanaf het moment waarop je 10 euro bijeen had gerijgd mocht je een gokje wagen op de uitslag van de match, en mijn gokgrage moeder zette bij het horen van dat nieuwtje alles op alles om in mijn plaats 10 euro te verzamelen. Ik ruik een ongezonde neiging tot gokken, maar ik zeg niets. Ik zei wel iets toen ze uiteindelijk 10 euro op mijn sponsorkaart had gekregen en bij een eerste pronostiek '3-5' invulde (in het nadeel van de leerkrachten, moehaha)

"Maar allez ma, toen ze dat vorige keer* deden hebben de leerkrachten keihard verloren - ik denk zelfs, als ik het mij nog goed herinner, dat ze meer dan vijftien goals hebben binnengelaten toen. Of zo. Het was in ieder geval een [nadruk]serieuze[/nadruk] afgang, kom."

Thus werd '3-5' verandert in '3-15'. Nog steeds in het nadeel van de leerkrachten. En nu wou ik natuurlijk zien of onze gokavonturen iets gingen opbrengen, waardoor het nog een redelijk spannende match werd waarbij ik a) helemaal opging in het spel, 'oooeeeh's en gestamp en 'Ref! Ref! Een fout!'s incluis, en b) een degoutante verpersoonlijking werd van alle slechte eigenschappen uit de tweede alinea van dit bericht, op een paar minieme details na.

Ook al had ik na een kwartier al door dat mijn 15 goals te hoog gegrepen waren, ja, nu er ploegen op het veld stonden die aan elkaar gewaagd waren - zowel op vlak van spelen als op het geven van kansen aan de andere ploeg. Want dat verstond ik toch niet goed, ze, waarom er slechts een handvol spelers echt leken te spelen voor de overwinning. Su-hure, het was voor het goede doel enzo, maar een beetje pittiger mocht wel, vond ik. Ik ging namelijk helemaal op in het spel, dus dat van dat goede doel verschoof door al die adrenalinestoten naar een achterkamertje van mijn hoofd.

Alinea twee galore, trouwens, die vorige alinea - alinea twee galore! Maar ik ben toch nog altijd slim genoeg om te beseffen dat ik het zelf niet beter zou kunnen doen, niet in het minst omdat ik zo onsportief ben als maar kan zijn en al zéker niets heb met voetbal.

Uiteindelijk werd het 1-2, in het nadeel van de leerkrachten. Miles away van mijn 3-15, grrr, en veel dichter bij de uitslag van mijn onderdrukt gokkende moeder. Maar ik heb me toch geamuseerd (hetzij in bevroren toestand want ijskoud buiten), en dat was wel het belangrijkste denk ik. Om eens met een cliché the size of het stadion van SK Halle af te sluiten en al.

* Eerste middelbaar.

Commentaren

In feite zou ik keiveel BV's moeten opnoemen in order to opkrik mijn hits, maar daar heb ik nu echt niet aan gedacht. En nu som ik ze gewoon op omdat ik merk dat ik dat vergeten ben en sommigen dat misschien willen weten. Dus geen attentionwhore-ness in any way, menschen. ;)

Hum hum. Ik kende er de meesten van, en sommigen kende ik dan weer van haar noch pluim. Naar het schijnt waren het sportjournalisten, die onbekenden, and well: that would explain éverything, lol! :p

Ik onderscheidde: Wim Soutaer (die er een klapke over heeft gedaan op Radio Donna, indeed), Wouter van Idool 200x, Gert Verheyen, Dimitri Leue (snelste loper ever ondanks kleine gestalte, en steeds aan het lachen, which was very sympathiek), Tom Conincx, Brahim, Mark Demesmaeker, onze burgemeester, Aimé Antheunis, Ann Haesebrouck, ... Euhm. *denkt*

Ik denk dat ik er nog veel vergeten ben, eigenlijk, en dan nog de sportjournalisten die ik logischerwijze niet kende, maar kom: nu kunnen jullie je toch een beetje een beeld vormen van wie er allemaal rondliep, denk ik.

Jaja. Bekende Vlamingen, zeg.

Gepost door: Glenn | vrijdag, 21 maart 2008

Dat zal wel leuk geweest zijn die match. Ik zou het ook leuk gevonden hebben en voetbal dat zouden ze voor mijn part zelfs van de sportlijsten mogen schrappen. Ik vind er de ballen aan!
Ma zijt ge nu niemand vergeten op te sommen of was hij er dan toch niet bij. Pim de schoonzoon van mijnen baas?
Nog een fijn weekend,

groetjes,
Michel

Gepost door: Michel | zaterdag, 22 maart 2008

Het zijn voor mij sowieso OV's! hahahaha! Ken er niet eentje van. :-)
Maar het klinkt alsof je je vermaakt hebt en daar gaat het toch om...én om dat goede doel natuurlijk!
( maar hou je je moeder wel een beetje in de gaten...klinkt héél erg ongezond hoor, die goklust van haar! :-))))) )
Fijne Pasen hè!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | zaterdag, 22 maart 2008

Oeioei Glenn;-))) een gokkende mama....weet écht niet wat ik daar van moet denken hihihihi
Wat Anouk betreft: headbangen kon ook;-))) heb ik ook gedaan;-))) Toffe madam zenne ! Maar een concert van Madonna wil ik ook nog wel ne keer meemaken !
Heb vol belangstelling gelezen over je 100 dagen, héél goed idee trouwens ! wij waren indertijd als leerlingen van een katholieke meiskesschool bij de nonnekens (ahuuuuuuuummmmmmm) verkleed als soldaten (uniform, een écht hé, van onze vrijers indertijd, legerdienst was toen nog verplicht).....krijg nog pretlichtjes in mijn ogen bij de herinneringen eraan.
We lieten de leerkrachten fysische proeven doen, een soldaat waardig hihihihi...
Enfin, prettig paasverlof nog !
Groetjes;-)

Gepost door: Nicole | zaterdag, 22 maart 2008

En kon Pim een beetje voetballen? ;)
Bij ons int middelbaar hebbe de leerkrachten nooit tege bv's geshot ze. Net was er eens een match tussen leerkrachten en leerlingen en liep Joke Van De Velde daar wat rond het veld te dwalen..
Leuk initiatief! :-)

Gepost door: Belle. | zondag, 23 maart 2008

De commentaren zijn gesloten.