dinsdag, 18 maart 2008

Dit en dat enzo

* Kleine kinders van tegenwoordig kennen geen vrees meer. Terwijl mijn slag het vroeger nog keihard in zijn/haar broek deed in de buurt van kinderen / tieners / mensen die niet meer naar Samson keken vinden de hedendaagse kinderen het tof om hun slechtste been voor te zetten in de buurt van zo'n soort mensen.
Zoals vandaag bijvoorbeeld: de lagere school is in de ban van het fietsen, liefst op allerlei tricky parcours op de speelplaats, en toen ik bijna werd overreden door een lagere schoolkind op een fiets die veel te groot was in verhouding met de bestuurder lachte dat kind daarmee. En niet op zo'n guitige, kindse manier, maar op een gemene manier - see: evil guy/heks in tekenfilms.
Geen schaamte, zeg ik, geen schaamte. En ook: 't was verzekers expres, dat bijna-overrijden.

* Madonna's nieuwe single is uit; hebt u 'm al gehoord? Zo ja: wat denken jullie ervan? Zo niet: zet de radio op en check it out. Ik ben op vlak van Madonna's liedjes zo subjectief als maar kan zijn, dus het hoeft niet te verwonderen dat ik het wel een goed nummer vind. Niet zo kick-ass als bijvoorbeeld Music op vlak van lead singles, maar wel nog altijd goed. Ook al is Justin Timberlake erbij betrokken, jawel.

* Vrijdag organiseert onze immer bedachtzame school in de voormiddag een voettocht voor het goede doel (zijnde de Damiaanactie), en in de namiddag een voetbalmatch tussen een lerarenploeg en een ploeg Bekende Vlamingen. En Pim, die voor alle duidelijkheid bij de laatstgenoemde ploeg speelt.
Als ik Jill Peeters mag geloven zal ik vrijdag de ganse dag als een verzopen kiek rondlopen in de gietende kutregen, en ik ken mezelf: het zonnetje in huis zal dan alvast niet vanonder mijn paraplu uitstralen, that's for sure! Maar ik zal toch iets voor het goede doel hebben gedaan, niewaar.

* Volgens een test omtrent onze studiekeuze en ons mogelijk later beroep bleken richtingen en beroepen waar schrijven bij te pas komt het meest geschikt voor ondergetekende. Het zou natuurlijk kunnen dat ik mijn antwoorden een béétje gemanipuleerd heb om zo'n uitslag te bekomen, maar toch. En nu vraag ik me af waarom ik dan toch nog steeds zo twijfel, als het allemaal blijkbaar toch duidelijk is.

* Het bloggen stak me de laatste tijd een beetje tegen. Het ligt niet aan een gebrek aan inspiratie, niet (helemaal) aan een tijdsgebrek en niet aan jullie. Ik zou jullie enkele kick-ass redenen kunnen geven waarom ik geblokkeerd raakte, redenen waarvan jullie zouden zeggen dat het inderdaad nogal eens goede redenen zijn, Glenn jong, maar omdat we bijna allemaal grote mensen zijn zal ik me hier vanaf nu weer vrij en blij laten gaan. En dat is goed zo. Denk ik.

Commentaren

reacties op elk ditje en datje! De jeugd van tegenwoordig, dat zei men vroeger ook al! Dat is een spreuk van Bond Zonder Naam die ik jaren geleden heb bij gehouden. En ik vind dat ook. Ik geef grif toe dat de kinderen echt veel mondiger geworden zijn maar ik blijf in hen geloven! :)
De nieuwste van Madonna heb ik nog niet gehoord en dat wordt hoog tijd. Ik blijf fan van haar hoor en wil de deze dan ook horen en zal hem ook wel goed vinden denk!
Ah, sjotten met Pim. Die heeft verkering met de dochter van mijne grote baas! En nu weet je hoogstwaarschijnlijk ook wel waar ik werk hè! :)
Schrijven, dat hebben we al heel dikwijls gezegd dat dat iets voor jou is hè; Al die posts hier van jou hand zijn één voor één pareltjes hè!
Uiteraard niet leuk dat deze blog binnen uw schoolmuren terecht kwam en dan is het ook begrijpelijk dat je er even minder mee bezig was maar we zijn blij dat de frequentie terug gaat stijgen!:)
Voila, op alles effe gereplied! Nog een leuke week toegewenst!

Groetjes,
Michel

Gepost door: Michel | dinsdag, 18 maart 2008

Glen ja, jij moet schrijver worden. Ik vind het steeds heel gezellig en leuk en grappig en tof en plezier om hier te komen lezen.

groetjes Viv

Gepost door: viv | dinsdag, 18 maart 2008

toekomst en persoonlijkheid zo zou ik dit 'postje' (allé, laat dat '-je' er maar gerust af) willen samenvatten. Schrijven ligt je natuurlijk... dus niet aarzelen en inschrijven voor de academische bachelor in taal en letterkunde en dan de master... waarbij je voldoende kunt kiezen hé...misschien wel journalistiek. Ja, toekomstdenken is plezant!
Vooral als je persoonlijkheid toeneemt... en dat blijkt toch maar al te duidelijke uit het feit dat je afstand neemt van wat schoolbloglezers over je denken! Da's goe!! wow!

Gepost door: cis | woensdag, 19 maart 2008

DON'T STOP!! *SCHRIK!!!* doe me dat niet aan hoor...er stoppen al zoveel leuke blogs ( nou ja...ze staan gewoon min of meer stil...er is een beetje een blogspookland aan het ontstaan...van allemaal blogjes waar amper nog een f*ck op gebeurt! :-( )ga jij alsjeblieft gewoon maar door hè Glenn...of je nu schrijver wordt of niet ( er is toevallig wel vandaag een vacature gekomen in België...Hugo Claus is gestorven hè!)..het is hier echt fun lezen altijd!
Die nieuwe van Madonna...nee, nog niet gehoord...maar eerlijk gezegd...ben niet zo'n fan! :P
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | woensdag, 19 maart 2008

4 Minutes Ik ben wat betreft Madonna ook zo subjectief als een... tja, als wát eigenlijk. Maar ben het wel met je eens. Leuk nummer, maar lang niet zo leuk als Music, Confessions, Ray of Light. Toch weet die popheks me altijd weer te betoveren. Doet ze goed.

Miles Away al gehoord? Of tenminste dat clipje waar die Japanners doorheen klepperen? DOEN. <3

En wat betreft het schrijven: OOK DOEN!

Gepost door: Mark Sluymers | woensdag, 19 maart 2008

@ Michel: Dat kan ik nu wel raden, ja :p Die dochter heeft zelfs nog bij ons op school gezeten, evenals haar jongere zus nu. Niet dat dat zo spectaculair is, maar just saying ;)

@ Mizz D: Voorlopig kan ik er weer tegen. Denk ik. Vandaag toch nog :p

@ Mark: Er is ook al een geremasterde versie van Miles Away, zonder het gezwets van de Japanners erover, en die klinkt als de Madonna zoals ik ze graag heb :)
Nog een maand <3

Gepost door: Glenn | donderdag, 20 maart 2008

En vanmorgen op Radio Donna: Wim Soutaer om uit te leggen over het benefietvoetbal in het college van Halle! Ik was aant werken maar heb effe goe geluisterd! Vond het wel leuk om dat te horen!

Groetjes,

Michel

Gepost door: Michel | vrijdag, 21 maart 2008

De commentaren zijn gesloten.