zaterdag, 01 maart 2008

Laatste 100 dagen: XXL verslag

En nu ga ik eindelijk eens beginnen aan dat stukje over de laatste 100 dagen, iets wat ik zaterdag al aankondigde maar door omstandigheden (huiswerk, aanvallen tegen hetgeen jullie sinds jaar en dag lezen) niet echt toe kwam. Maar hey, dit is míjn blog, dus is het maar normaal dat ik er regelmatig iets kom vertellen over belevenissen, zoals daar nu waren de laatse 100 dagen, of er mijn mening kom geven. Of er toch mijn belevenissen kom vertellen, ahum. *kuch* 1984 *kuch*.

Hoe dan ook. De foto's heb ik al eeuwen, en door een toevalligheid kan ik jullie ook naar filmpjes doorverwijzen in niet al te goede kwaliteit, maar toch. Van service gesproken, mensen!

Laten we beginnen met een groepsfoto!
Crowd goes Oooooh
Ik vond dat we er wel goed uitzagen, eigenlijk. We waren natuurlijk geen Colgatetubes (zie later), maar we mochten er best wel wezen in ons trouwkostuum. Dat vonden ook alle automobilisten die zich die ochtend rond 7u30 op de Dingensesteenweg bevonden en bij het gapen naar mij, D, M en A (want te voet naar café/school) steeds op het nippertje groteske kettingbotsingen konden vermijden.

Verder signaleerde ik ook nog: Colgatetubes, Power Rangers, Mary Poppins, opwindpoppetjes, kerstmannen en -vrouwen, Barbie en Ken, koeien en stieren, Ierse kabouters (?), toch off the top of my head.

De dagindeling ging als volgt:
- Ontbijt
- Stadsspelletjes (tegen steeds een andere klas)
- Eten
- Dansen op de speelplaats
- Swingpaleis @ CC Het Vondel
- Vrije uurtjes waarin mogelijkheid tot eten/zuipen/ (vul zelf in)
- Fuif @ CC Het Vondel

Van het ontbijt kan ik niet zoveel zeggen (tenzij iemand écht wil weten wat we hebben gegeten en in welke mate, waar ik niet van uitga), dus zal ik maar meteen overschakelen naar de erg toffe stadsspelletjes.
Persoonlijk had ik het wel voor de Limbo, niet in het minst om mijn flexibiliteit aan te tonen, maar ook wel voor het spel waarbij je klas om ter snelst drie willekeurige mensen moest verzamelen die bereid waren om met jouw klas een liedje te zingen. Na afgewezen te zijn door tal van gepensioneerden en mensen 'die dringende afspraken hadden' keerden we ons uiteindelijk tot de directrice van de derde graad en de algemene directeur (die ronddwaalden in de stad), en met succes: enerzijds zongen ze nog wel met het meeste overgave van ons allemaal mee, en anderzijds kwamen we toen nog eens aan vier lukrake meezingers ook. Waarop we wonnen, en al 'We are the champions' zingend naar het volgende spel sjokten. It looked  a little bit like this:
The champions, gna gna gna

Needless to say dat we dat volgende spel keihard verloren, gna gna gna. Iets met hoogmoed en vallen enzo, je weet wel, maar hey: dat maakt natuurlijk niets uit wanneer vergeleken met de groepssfeer en het amusementsgehalte, twee zaken die op dat moment toch lichtjes de pan uitswingden en waar ik maar best een herinnering aan bewaar moest de overstap naar volgend jaar een complete flop worden. En zo.

Anyway. Na de spaghetti was het tijd om een dansje te placeren, en in ons geval gebeurde dat op een heus podium op de speelplaats. Van zotte stoten gesproken, zeg! De zotste stoot van allemaal is echter dat ik jullie de kans bied om dat dansje ook eens out te checken, ondanks mijn schuchterheid enzo. Het is wel LQ, maar het is íets: deel 1 en deel 2 (in CC Het Vondel, 's avonds op de fuif).*

Na al die gekheid was het tijd voor een schoolversie van Het (ter ziele gegane) Swingpaleis, iets wat bij sommige mensen een licht ongezonde competitiviteit opwekte maar all the same wel errug amusant was, al zeg ik het zelf.
De zesdejaars werden in twee groepen verdeeld, tafel 1 en tafel 2, zonder een indeling te maken op basis van geslacht zoals bij de versie op tv, en dan was het zoals vanouds de bedoeling om de andere tafel ferm op hun doos te geven zonder daarbij de joligheid of it all uit het oog te verliezen. En jolig was het zeker, ook toen mijn stem lichtjes begon te vervagen ten gevolge van een overenthousiaste deelname aan het spel en ik het vooral moest hebben van applaus en gestamp. En van veelzeggende blikken, die ik onwillekeurig naar mijn bruiden wierp om duidelijk te maken wat ik dacht.

Wat me bij mijn bruiden brengt, oh jolly, want ik vóel gewoon hoe jullie zitten te wachten op een foto van de meiden waar ik 1 dag uit mijn leven iets mee deed wat ik in het echte leven nooit zou doen, zijnde trouwen. I bring you ... A en M:
Husband and Wife (1) 
Husband and Wife (2)

Het was ook met hen (onder andere) dat ik de vier uur tussen de activiteiten op school en de fuif opvulde, en met hen dat ik het gros van mijn tijd op de - op den duur - erg overbevolkte fuif doorbracht. Die tof was, zoals ieder jaar, en waar sommige mensen volgens mij écht dachten dat onze klas altijd zo opgekleed is bij het uitgaan. Really.

Jaja. Honderdduizenden anekdotes komen nog in mij op, maar aangezien dit bericht nu echt wel héél lang begint te worden en ik weet hoe het bloglandschap in elkaar zit zal ik er een eind aan breien met enkele lukrake foto's die volgens mij allemaal copyright M zijn (de bruid on the right). Prijs haar!

Origineel Colgate. Beste kostuum it was indeed.
Morphing time!
 Power Rangers! Jeugdsentiment².
Sfeerbeeld Sfeerbeeld of zo.

En azo, se. Het is al een week geleden, zeg, pfieuw. Ik zou zweren dat er iets in mijn oog zit.

* Wie graag thuis de Johnny uithangt en de speakers gans opendraait voor maximum effect en maximale vereenzelviging met Regi zou dat best niet doen bij het bekijken van de filmpjes. You know, gewoon voor de zekerheid maar eens vermelden.

15:44 Gepost door Yours truly in School & the gang | Permalink | Commentaren (6) | Tags: foto s, laatste 100 dagen, verslag |  Facebook |

Commentaren

Haha "Tis stil aan de overkant, tis stil aan de overkant" overkant met bakkes tot op de grond =D

En alleen de foto's van u bruiden zijn van mij, de ander foto's zijn Copyrihgt andere A van de klas =D

Wohow Jokeday was zoooo tof!

Gepost door: Mel | zaterdag, 01 maart 2008

Ge hebt u precies goed geamuseerd! :D Tis zo dat moe zijn é! :-)

Gepost door: Belle. | zaterdag, 01 maart 2008

HAHAHAHA 'k heb toch genoten van de filmkes :D En heel toepasselijk net vandaag hè! (karnaval). Maakt me niet wijs dat gij karnaval ook niet tof vindt, dat was hier precies karnaval ule 100 dagen! Nee jong, zonder zwansen, 't enthousiasme druipt er zo af :d:D

Gepost door: Blah | zondag, 02 maart 2008

Fantastisch Ge hebt u kostelijk geamuseerd zag ik en las ik. Da's iets waar je later nog dikwijls aan terugdenkt. En als je later nog es iemand tegenkomt van de school kan je er terug herinneringen over ophalen!

Groetjes,
Michel

Gepost door: Michel | zondag, 02 maart 2008

Ziet der cool uit:p. ik zou t (als meisje) alleen al machtig vinden om zo'n jurk te dragen;p.
IK VERLANG NAAR MIJN 100 DAGEN!
x

Gepost door: Linde_x3* | maandag, 03 maart 2008

Wauw Glenn! Je ziet er écht goed uit in kostuum!!!! :-)
Heel leuk verslag hoor...het was echt wel geslaagd dus...zo ziet het er in ieder geval wel heel erg uit! :-)))
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | dinsdag, 04 maart 2008

De commentaren zijn gesloten.